Prūsis ar "hat-trick" kaldina "Zemgale"/LLU uzvaru OHL spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rūdolfs Prūsis
Rūdolfs Prūsis Foto: HK Zemgale/LLU (Facebook)

Ar trim gūtiem vārtiem jeb "hat-trick" izceļoties Rūdolfam Prūsim, "Zemgale"/LLU komanda trešdien izcīnīja svarīgu uzvaru cīņā par otro vietu "Optibet" Hokeja līgas (OHL) regulārajā čempionātā.

Jelgavnieki pērnās sezonas finālistu duelī savā laukumā ar rezultātu 5:3 (2:0, 2:1, 1:2) pārspēja iepriekšējo divu sezonu čempioni "Kurbadu".

Pateicoties Prūša diviem gūtajiem vārtiem, "Zemgale"/LLU pirmo periodu uzvarēja ar 2:0, bet otrās trešdaļas otrajā minūtē Juris Upītis vienus vārtus atguva. Tiesa, pēc divām minūtēm Vladislavs Adeļsons atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet divarpus minūtes pirms perioda beigām Prūsis panāca 4:1.

Trešās trešdaļas devītajā minūtē Toms Bluks nedaudz samazināja laukuma saimnieku pārsvaru, bet četras minūtes pirms mača finālsvilpes Krišs Grundmanis panāca 5:2. 33 sekundes pirms mača beigām Mārtiņš Oskars Freimanis vēlreiz sadeldēja mājinieku pārsvaru līdz diviem vārtiem.

Izcīnot uzvaru, jelgavnieki pakāpās uz otro vietu, bet "Kurbada" hokejisti ir trešie. Sestdien regulārā čempionāta pēdējās cīņās "Zemgale"/LLU viesosies pie "Prizmas", bet "Kurbads" tiksies ar OHL pastarīti "Lido".

Tikmēr regulārajā čempionātā uzvarējusī "Mogo" šodien ar 11:1 (4:0, 3:0, 4:1) viesos sagrāva "Lido" vienību.

"Mogo" rindās Gatis Gricinskis, Juris Ziemiņš un Vladimirs Mamonovs, bet pa vienam precīzam metienam bija Tomam Opeltam, Elvisam Želubovskim, Rūdolfam Maslovskim, Kārlim Ozoliņam un Deividam Sarkanim. Ozoliņam šajā mačā bija arī trīs rezultatīvas piespēles.

"Lido" vienībā goda vārtus guva Daniils Ļutovs.

OHL kopvērtējumā pirmā ar 81 punktu 35 spēlēs ir "Mogo", 66 punkti 35 mačos ir "Zemgale"/LLU komandai, bet 65 punkti 35 dueļos ir "Kurbadam", kamēr ceturtā ar 59 punktiem 35 cīņās ir "Prizma". Šīs četras vienības nodrošinājušas iespēju sacensties pusfinālā.

Tālāk ar 48 punktiem 36 mačos seko "Liepāja", kamēr Hokeja skolai "Rīga" ir 46 punkti 35 spēlēs, bet četri punkti ir "Lido" vienībai.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Pamatsacensības noslēgsies 2.martā.

Izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu