Laikraksts: ASV armija veikusi pirmo kiberuzbrukumu Krievijas "troļļu fermai" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Monitora ekrāns.
Monitora ekrāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

ASV pagājušā gada 6.novembrī notikušo Kongresa starpvēlēšanu laikā armija veikusi kiberuzbrukumu Krievijas "troļļu fermai", atslēdzot tās darbiniekiem piekļuvi internetam, vēsta laikraksts "The Washington Post".

Tā bijusi pirmā ASV armijas uzbrukuma operācija, kas vērsta pret krievu hakeriem un to jaukšanos ASV vēlēšanās, raksta avīze.

Vienlaikus eksperti neuzskata, ka "troļļu ferma" trieciena rezultātā no ierindas izgājusi uz ilgu laiku. "Šāda operācija drīzāk bija kaitinošs dūriens, nevis atturēšanas līdzeklis ilgtermiņā," sacīja Džona Hopkinsa Universitātes stratēģisko pētījumu profesors Tomass Rīds.

Tikmēr amerikāņu politiķi uzskata, ka Krievijas nejaukšanās pagājušā gada vēlēšanās nebija nejaušība, bet gan šī apsteidzošā trieciena sekas.

Operācija sākās vēlēšanu dienā un beidzās dienu pēc balsu skaitīšanas pabeigšanas. Krievu hakeri tāpat oktobrī no ASV saņēmuši paziņojumu, ka viņu īstie vārdi ir zināmi, kā arī brīdināti nejaukties citās valstīs notiekošās vēlēšanās.

ASV ģenerālprokurora pienākumu izpildītājs Mets Viteikers un iekšzemes drošības ministre Kirstena Nīlsena februāra sākumā paziņoja, ka nav atrasti pierādījumi par ārvalstu jaukšanos Kongresa starpvēlēšanās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu