Britu likumdevēji atbalsta Mejas jauno plānu, pieļaujot "Breksita" atlikšanu (1)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Terēza Meja
Terēza Meja Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas likumdevēji trešdien atbalstījuši premjerministres Terēzas Mejas nule kā pārskatīto plānu par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), ar kuru lielākas kļuvušas iespējas, ka "Breksits" varētu tikt atlikts.

Likumdevēji apstiprinājuši trīs soļu plānu, ar kuru premjerministre iepazīstināja otrdien un kas viņai dotu vairāk laika risināt sarunas par vienošanos, kuru viņa ar ES panāca pērn.

Ja Mejai neizdosies gūt likumdevēju atbalstu pārstrādātajam vienošanās variantam līdz 12. martam, likumdevēji balsos 13. un 14. martā par izstāšanos no ES bez vienošanās vai arī par "Breksita" atlikšanu.

Likumdevēji šim priekšlikumam pauda pārliecinošu atbalstu, ar 520 balsīm pret 20 apstiprinot leiboristes Ivetas Kūperes iesniegto papildinājumu.

Likumdevēji pieņēma lēmumus arī par vairākiem citiem papildinājumiem, arī atbalstot bez balsošanas konservatīvā deputāta Alberto Kostas priekšlikumu, ka Mejai jebkura scenārija gadījumā jācenšas noslēgt līgums par pilsoņu tiesībām pēc "Breksita".

Skotu nacionālistu priekšlikums, ka Mejai nekavējoties jāizslēdz bezvienošanās "Breksita" iespēja "jebkuros apstākļos", tika noraidīts ar 324 pret 288 balsīm.

Jau ziņots, ka Meja trešdien parlamenta Pārstāvju palātā guva uzvaru balsojumā par opozīcijas ierosināto labojumu, kas viņai liktu saglabāt muitas ūniju ar ES pēc "Breksita".

Pārstāvju palāta noraidīja leiboristu, lielākās opozīcijas partijas, ierosināto papildinājumu valdības priekšlikumam par "Breksita" procesu ar 323 balsīm pret 240.

Leiboristu līderis Džeremijs Korbins pirms balsojuma sacīja, ka atbalstīs ierosinājumus rīkot otru "Breksita" referendumu, ja viņa partijas papildinājums tiks noraidīts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu