Seminārā analizēs, vai Latvijas sabiedrībā pieaug pseidozinātnes nozīme (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Taro kārtis.
Taro kārtis. Foto: pixabay.com

Šodien plkst.18 Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā telpās, kas atrodas Rīgā, Berga bazārā, notiks seminārs "Vai dzīvojam pseidozinātnes, okultisma un ezoterikas uzplaukuma laikā?", aģentūru LETA Latvijas Sociologu asociācijas valdes priekšsēdētājs Miķelis Grīviņš.

Tā kā publiskajā telpā aizvien redzamāka kļūst pseidozinātne, okultisms un ezoterika, seminārā analizēs, vai pieaug pseidozinātnes nozīme Latvijas sabiedrībā.

Atbildes uz jautājumiem par to, vai pseidozinātne, okultisms un ezoterika kļūst aizvien nozīmīgāka aizvien lielākam iedzīvotāju skaitam, kā arī vai būtu jāsatraucas par racionalitātes zudumu Latvijas sabiedrībā, piedāvās Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) vadošā pētniece, reliģiju zinātniece Agita Misāne.

Misāne stāstīs par to, kā mainās reliģiskā ainava Latvijā, īpaši pievēršoties saviem pētījumiem par alternatīvo jeb "neredzamo" reliģiozitāti. Šo jēdzienu radījis socioloģijas klasiķis Tomass Lukmans pirms vairāk nekā piecdesmit gadiem, un tas noder joprojām, lai skaidrotu, kāpēc ierēdņi apgūst apzinātību, bet pedagogi apcer, kā labāk apmācīt indigo bērnus, skaidroja Grīviņš.

Seminārā Misāne aplūkos, kā reliģijas socioloģijas teorijas un lietišķie pētījumi palīdz orientēties šajos sarežģītajos procesos.

Misāne ir RSU vadošā pētniece, filozofijas doktore, reliģiju zinātniece un ideju vēsturniece, ka specializējusies ideoloģiju, īpaši nacionālisma, un mūsdienu reliģiozitātes izpētes jomā.

Semināru ciklu par aktuāliem procesiem Latvijas sabiedrībā rīko Latvijas Sociologu asociācija sadarbībā ar Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Latvijā. Šī cikla pirmās sezonas publiskie semināri ar kopējo nosaukumu "Sociālās pārmaiņas un atbildība" norisinās katra mēneša pēdējā ceturtdienā. Semināros Latvijas sociālie zinātnieki runās par saviem jaunākajiem pētījumiem par norisēm, kas skar visu sabiedrību.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu