Tramps un Kims grib izveidot sakaru birojus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Donalds Tramps Hanojā tiekas ar Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu
Donalds Tramps Hanojā tiekas ar Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu Foto: AP/Reuters/ScanPix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien tikšanās laikā Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā pavēstīja, ka ir atvērti idejai par sakaru biroju izveidi abās valstīs.

Sakaru biroji pēc līmeņa ir zemāki par vēstniecībām, taču būtu svarīgs sākotnējais solis attiecību normalizēšanā starp abām valstīm.

"Es domāju, ka to ir vērts uzņemt," žurnālistiem pavēstīja Kims, atbildot uz jautājumu, vai viņš ir gatavs ASV sakaru biroja atvēršanai Phenjanā.

Tramps savukārt pavēstīja, ka sakaru birojs būtu "lieliska lieta".

Kims arī pavēstīja, ka, ja viņš nebūtu gatavs uz kodolatbruņošanos, viņa Hanojā nebūtu.

Atbildot uz jautājumu, vai viņš ir gatavs spert konkrētus soļus, lai atteiktos no savas kodolieroču programmas, Kims pavēstīja: "Tieši to mēs šobrīd apspriežam."

Tramps norādīja, ka "tas nenozīmē, ka mēs to izdarīsim vienā dienā, vienā tikšanās reizē".

Tramps un Kims pirmo reizi tikās Singapūrā pagājušā gada 12.jūnijā, kad parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā", taču šajā jomā nekādu progresa pazīmju nav.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu