Medijs: NBA klubs "Pelicans" veic nopietnas sarunas ar Dairi Bertānu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņūorleānas “Pelicans” veic nopietnas sarunas ar Latvijas izlases basketbolistu Dairi Bertānu, vēsta ESPN ietekmīgais basketbola apskatnieks Adrians Vodžnarovskis.

29 gadus vecais Bertāns šobrīd ir sezonas līderis ULEB Eirolīgā trīspunktu metienu realizācijā ar izcilu precizitāti - 53,62% (22 mačos trāpīti 37 no 69 trejačiem).

Kā ziņo Ņūorleānas komandas apskatnieks Vils Gilrojs, "Pelicans" nesen atbrīvoja Timu Freizeru un nolūkojusi Bertānu kā viņa aizstājēju. Tiesa, darījumam jāsaņem Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) atļauja. Pastāvot cerība, ka Bertāns vecākais komandas rindas varētu papildināt jau šonedēļ.

Milānas klubs ziņo, ka Bertānas ar komandu nav devies uz izbraukuma maču ar Maskavas apgabala "Himki" vienību. Bertāns pirmdien palīdzēja Latvijas izlasei 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas noslēdzošajā spēlē ar Melnkalni.

Bertāna līgumā ar "AX Armani Exchange Olimpia" ir punkts, kas paredz to, ka NBA komandas piedāvājuma gadījumā sportistam ir iespēja pārcelties uz NBA. 

Basketbolists šobrīd pārstāv Itālijas klubu Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", šosezon Eirolīgā vidēji guvis 6,4 punktus. 

Eirolīgas ietvaros iepriekšējā sezonā latvietis aizvadīja 28 spēles, spēlējot vidēji 18 minūtes un 23 sekundes, kā arī gūstot 7,1 punktu. Latvijas basketbolists sakrāja vidēji vienu atlēkušo bumbu un atdeva 1,4 rezultatīvas piespēles. Divpunktu metienus viņš izpildīja ar 43,5% precizitāti, bet trīspunktu metienos izcēlās ar 40,9% precizitāti.

2013. gadā, pārstāvot Spānijas klubu Bilbao Basket", pirmssezonas pārbaudes spēlē Bertāns guva 19 punktus pret NBA klubu Filadelfijas "76ers". Savukārt, 2014. gadā basketbolists piedalījās NBA Vasaras līgā, pārstāvot Bostonas "Celtics" komandu.

Bertāns ir spēlējis visu vecumu Latvijas jaunatnes izlasēs. Ar U-18 valstsvienību viņš 2007.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļu, bet pieaugušo valstsvienībā debitēja 2010.gadā.

2012. un 2014.gadā Bertāns tika atzīts par Latvijas gada labāko basketbolistu.

"Pelicans" ar 27 uzvarām 61 spēlē NBA Rietumu konferencē ieņem 13.vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu