Tiesai nodota lieta par naudas līdzekļu piesavināšanos no tautas deju kolektīva Jēkabpilī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka/LETA

Šī gada 25. februārī Jēkabpils rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzēta persona par tautas deju kolektīva naudas līdzekļu piesavināšanos,  informē Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Lietu izmeklēja Iekšējās drošības birojs, jo persona strādāja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

Kā norādīts lēmumā, apsūdzētā persona bija biedrības valdes priekšsēdētāja un viņas pārziņā bija biedrības naudas līdzekļi.

Laika posmā no 2016. līdz 2018. gadam viņa prettiesiski ieguva un izšķērdēja biedrības naudas līdzekļus 1808 eiro apmērā, veicot pirkumus savām vajadzībām, pārskaitot naudu uz savu un radinieka kontu, kā arī izņemot skaidru naudu un izlietojot to savām vajadzībām.

Tādējādi apsūdzētā persona izdarīja svešas mantas prettiesisku iegūšanu un izšķērdēšanu, būdama persona, kuras pārziņā šī manta atradās jeb piesavināšanos, par ko kriminālatbildība paredzēta Krimināllikuma 179.panta pirmajā daļā.

Lieta nodota Zemgales rajona tiesai Jēkabpilī.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu