Gorkšs saglabā LFF prezidenta amatu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Gorkšs
Kaspars Gorkšs Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais futbolists Kaspars Gorkšs pēc ceturtdien ārkārtas kongresā notikušā uzticības balsojuma saglabājis Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatu.

No LFF biedriem 87 balsoja pret Gorkša atstādināšanu no prezidenta amata, 42 bija par, bet četri atturējās.

Ceturtdienas ārkārtas kongresā bija sanākuši 133 biedri, bet, lai lēmums par Gorkša atbrīvošanu no LFF prezidenta amata stātos spēkā, bija nepieciešamas vismaz 68 balsis.

"Šis balsojums nozīmē, ka manas uzsāktās pārmaiņas ir uz pareizā ceļa. Tas dos man spēku virzīties uz priekšu. Paldies par iebildumiem un izteiktajām pretenzijām - tas palīdzēs mums augt visiem kopā," uzreiz pēc balsojuma rezultātu paziņošanas teica Gorkšs.

Kā ziņots, vairāki LFF biedri parakstīja iesniegumu ar vēlmi sasaukt ārkārtas kongresu, kurā mēģinātu gāzt Gorkšu no organizācijas vadītāja amata.

LFF vadības opozicionāru iesniegumā, kura iniciators bija pērn ar Gorkšu prezidenta vēlēšanās konkurējošais Vadims Ļašenko, bija 21 biedra paraksts. Lai sasauktu ārkārtas kongresu, bija nepieciešami vismaz desmitā daļa no biedru atbalsta jeb 15 no 141 biedra.

Gorkšs par LFF prezidentu tika ievēlēts pagājušā gada aprīlī, kad viņš ārkārtas kongresā vēlēšanās pārspēja Ļašenko un Krišjāni Kļaviņu. Viņš amatā tika ievēlēts uz diviem gadiem, nomainot iepriekšējo prezidentu Gunti Indriksonu. Pēc statūtiem nākamās vēlēšanas paredzēts aizvadīt nākamā gada kongresā, tajā prezidentam iegūstot pilnvaras uz četriem gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu