Jelgavas prokurore, kura dzērumā izraisīja avāriju, atkāpjas no amata (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts policija auto. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija auto. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Otrdien, 26. februārī, Jelgavas prokurore Ludmila Masļakova, kura pieķerta, braucot dzērumā, negaidīja, kad augstākās instances izlems viņas sodu. Sieviete pati iesniedza atlūgumu dienā, kad izraisīja avāriju, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Jelgavā, Lielās un Dambja ielas krustojumā aptuveni 55 gadus vecā sieviete, kura gaišā dienas laikā izraisīja avāriju, visticamāk, vadīja automašīnu alkohola reibumā.

Sieviete, vadot automašīnu, ietriecās mācību auto.

Autoskolas instruktors Gunārs izsauca ceļu policiju, kas ieradās notikuma vietā pēc pāris minūtēm.

Šofere ar likumsargiem nesadarbojās. 

Sieviete atteicās veikt alkohola koncentrācijas analīzi, kā arī doties uz slimnīcu veikt pārbaudes. Nav zināms, cik stiprā reibumā šofere sēdās pie stūres. Aizturēto nogādāja atpakaļ notikuma vietā.

Aizturētā sieviete strādāja Jelgavas prokuratūrā par prokurori vairāk nekā 15 gadus.

Taču, pieķerta neadekvātā stāvoklī apdraudot citus ceļu satiksmes dalībniekus, prokurore dienā, kad izraisīja avāriju, izlēma labprātīgi no amata aiziet .

"26. februārī prokurore uzrakstīja iesniegumu ar lūgumu atbrīvot viņu no amata. Ar 27. februāri viņa ir atbrīvota no amata un šobrīd prokuratūrā nestrādā," norāda Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Ņemot vērā, ka Masļakova kundze ceturtdien tika atstādināta no amata, tiesībsargu privilēģijas uz aizturēto vairs neattiecas. Bijusī prokurore šobrīd ir administratīvi sodāma.

Par braukšanu dzērumā likums paredz naudas sodu un autovadītāja apliecības atņemšanu uz vairākiem gadiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu