VID EDS sistēma atjaunota. Ierobežos iesniedzēju skaitu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts ieņēmumu dienesta ēka.
Valsts ieņēmumu dienesta ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Lielās noslodzes dēļ gada ienākumu deklarāciju iesniegšana Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) piektdienas, 1. marta, rītā nav iespējama, liecina VID paziņojums.

» Kā atgūt pārmaksātos nodokļus? Šodien var sākt iesniegt gada ienākumu deklarācijas 

Gada ienākumu deklarāciju iesniegšana Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) patlaban ir atjaunota, taču lai neradītu sistēmas traucējumus, deklarāciju var iesniegt ierobežots cilvēku skaits, liecina VID paziņojums.

VID Sabiedrisko attiecību daļā  skaidroja, ka jau dažas minūtes pēc pusnakts EDS tika reģistrēti 26 500 vienlaicīgu pieslēgumu.

» "Kaut kā lēni iet, ne?" Sociālo tīklu lietotāji par ienākumu deklarāciju iesniegšanu

Līdz šim gada ienākumu deklarācijas ir iesniedzis 10 431 cilvēks, sacīja VID ģenerāldirektores konsultants komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Vaivars.

"Deklarāciju iesniegšana tika atslēgta, jo ap plkst. 9 EDS tika konstatēti pat apmēram 30 000 vienlaicīgu pieslēgumu. VID aicina nesteigties iesniegt deklarācijas šodien, jo tās nav Dziesmu svētku biļetes, kas varētu beigties. Deklarāciju iesniegt vēl var vairākus mēnešus un vairākus gadus," teica Vaivars.

Jau vēstīts, ka no piektdienas VID sāk pieņemt iedzīvotāju gada ienākumu deklarācijas par 2018. gadu. Iedzīvotāji, kuriem gada ienākumu deklarācijas iesniegšana nav obligāta, deklarāciju par pagājušo gadu var iesniegt jebkurā laikā līdz 2022. gada 16. jūnijam.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu