Ugunsdzēsēji izglābj dubļos līdz vēderam iestigušu ķēvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
VUGD palīdz bēdā nonākušam zirgam
VUGD palīdz bēdā nonākušam zirgam Foto: VUGD

Piektdien, 1. martā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) veica neparastu glābšanas operāciju - Siguldas novadā tika palīdzēts zirgam, kas ar pakaļkājām bija iestidzis dubļos līdz vēderam un ar saviem spēkiem nespēja tikt laukā, vēsts VUGD.

Vietā, kur iestiga zirgs, pērn bijusi bedre, kas tika aizbērta, bet šobrīd tur bija pietiekami mīksts pamats, lai vairāk nekā 900 kg smagā ķēve iestigtu.

Izmantojot specializēto glābšanas automašīnas celtni un pielietojot kravas troses (štropes), kā arī lāpstas, ugunsdzēsēji glābēji ap zirgu izraka bedri un dzīvnieku no dubļiem izcēla.

Fotogalerija: VUGD palīdz bēdā nonākušam zirgam

Kā norādīja paši ugunsdzēsēji glābēji, lielākais izaicinājums bija blīvajos dubļos izrakt ejas, lai uzliktu celšanai nepieciešamās troses, vienlaikus nesavainojot zirgu. Ātri un profesionāli rīkojoties, darbs tika paveikts un zirgs izglābts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu