Nemiro gados jaunā padomniece par sieviešu tiesībām: Esmu piemērs, ka viss ir kārtībā (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

23 gadus vecā Beata Jonite, kura līdz šim bija pazīstama kā modes blogere, ir ekonomikas ministra Ralfa Nemiro padomniece, kura jau iepriekš dalījusies pārdomās par Latvijas sabiedrību un tās nosodījumu pret gados jaunām sievietēm, kuras dzīvē kaut ko sasniegušas. Tagad gan Jonite izdevumam "Vakara Ziņas" paudusi, ka Latvijā situācija neesot tik slikta.

Jonite pēc paziņojuma, ka kļuvusi par Nemiro padomnieci, saņēmusi virkni negatīvu komentāru un uzskata, ka tā nenotiktu, ja viņa būtu vīrietis.

"Mūsu sabiedrībā tā ir pieņemts, ka ir daudzi jauni un veiksmīgi vīrieši, bet uz viņu vecumu neviens tā īsti neskatās. Uz vīrieti skatās ar cieņu un tic, ka viņš, godprātīgi strādājot, ir nopelnījis konkrēto darba vietu. Savukārt, ja meitene iegūst augstu amatu, biežāk tiek uzskatīts, ka viņai ir jāspēlējas ar lellēm vai arī viņa ir izdarījusi kaut ko ne pārāk skaistu, lai tiktu šajā amatā. Un neviens neaizdomājas, ka šī jaunā sieviete šo amatu ir nopelnījusi, smagi strādājot.

Latvija noteikti nav sliktākajā vietā. Mums ir ļoti daudz brīnišķīgu sieviešu - līderu, no kurām var mācīties un iedvesmoties. Es esmu piemērs, ka viss ir kārtībā un ar negativitātes vilni var tikt galā. Neatkarīgi no vecuma sievietēm diezgan bieži mēdz sist zem jostasvietas. Es nezinu, vai tādus pašus komentārus rakstītu vīrietim. Emocionāli pašā sākumā tas aizskar, bet pēc tam uzaudzē biezāku ādu un tiec ar to galā," uzskatos dalās Jonīte.

Kā ziņots, Jonite no partijas KPV LV Rīgas saraksta startēja 13. Saeimas vēlēšanās. Lai arī viņu neievēlēja, viņa kļuva par Alda Gobzema palīdzi un drīz vien pēc tam par Ralfa Nemiro padomnieci. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by bea jonite (@beajonite) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by bea jonite (@beajonite) on

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu