Vieglāks par maizes kukulīti! Japānā no slimnīcas mājās devies vismazākais jaundzimušais puika (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Japānā piedzimis tikai 268 gramus smags puisēns un, pēc slimnīcā pavadītiem pieciem mēnešiem, jaundzimušais devies mājās, vēsta raidorganizācija BBC. 

Puisēns piedzima ar ķeizargriezienu Keio Universitātes slimnīcā augustā un bija tiks mazs, ka iegūlās sakļautās plaukstās.

Foto: Reuters / Scanpix

Zēns piedzima 24 grūtniecības nedēļā un tikai pagājušonedēļ, pēc pieciem mēnešiem, varēja atstāt slimnīcas telpas. Nu viņš sasniedzis 3,2 kilogramu svaru un spēj uzņemt barību kā jebkurš zīdainis.

"Priecājos, ka viņš izaudzis tik lieks, jo, godīgi sakot, es līdz galam neticēju, ka viņš izdzīvos," teica zēna māte.

Foto: Reuters / Scanpix

Ārsts Takeši Arimitsu, kurš rūpējās par mazuli, pastāstīja, ka viņš ir vismazākais zīdainis, kurš piedzimis un arī varējis atstāt slimnīcu, atsaucoties uz datiem no Iovas Universitātes.

Ārsts apliecināja, ka vēlējies pierādīt - "pat piedzimstot ļoti mazam, pastāv iespējamība, ka zīdainis varēs atstāt slimnīcu ar labu veselību".

Keio Universitātes slimnīca norādīja, ka no tiem mazuļiem, kuri piedzimst ar svaru zem viena kilograma, Japānā izdzīvo aptuveni 90%. Ja mazulis piedzimstot sver zem 300 gramiem, izdzīvo aptuveni 50%.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu