Balcera pārstāvētā "Senators" atlaidusi galveno treneri Bušēru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Otavas "Senators" no galvenā trenera amata atbrīvojusi Giju Bušēru, ziņo vienība.

Bušēra vietā pagaidu galvenā trenera amatā stājies Marks Krofords, kas 1996.gadā kopā ar Sandi Ozoliņu izcīnīja Stenlija kausu.

Pašlaik 47 gadus vecais Bušērs "Senators" vadījis pēdējās trīs sezonas. Pirmajā sezonā ar kanādieti pie stūres Otavas komanda sasniedza Austrumu konferences finālu, bet pērn neiekļuva Stenlija kausa izcīņā.

Arī šo sezonu "Senators" aizvada vāji, ar 49 punktiem 64 spēlēs ieņemot pēdējo vietu visā līgā.

No 2010.gada līdz 2013.gadam Bušērs nepilnas trīs sezonas vadīja Tampabejas "Lightning" komandu.

Par viņa aizstājēju kļuvis 58 gadus vecais Krofords, kurš "Senators" treneru kolektīvā strādā trešo sezonu. Pirms 23 gadiem Kroforda vadībā par Stenlija kausa ieguvēju Kolorādo "Avalanche" sastāvā kļuva latviešu aizsargs Ozoliņš.

Krofords NHL galvenā trenera statusā aizvadījis 18 sezonas, kurās piedalījies 1 151 spēlē. Viņa vadībā spēlējušas arī Kvebekas "Nordiques", Vankūveras "Canucks", Losandželosas "Kings" un Dalasas "Stars" vienības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu