Gada ienākumu deklarācijas iesniedzis rekordliels skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts ieņēmumu dienesta ēka.
Valsts ieņēmumu dienesta ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) šodien līdz pulksten 16 kopumā iesniegtas 66 498 gada ienākumu deklarācijas, kas ir lielākais skaitlis pēdējos gados, aģentūru LETA informēja VID.

Arvien vairāk iedzīvotāju to izvēlas darīt elektroniski un līdz pulksten 16 VID elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) saņemtas 65 673 deklarācijas, taču klātienē, Rīgas klientu apkalpošanas nodaļā, pieņemtas 825 deklarācijas.

EDS lietotāju aktivitāte sākās jau no pusnakts, kad pirmajās 15 minūtēs pēc pusnakts sistēmā bija vairāk nekā 26 000 lietotāji, kas ir trīs reizes vairāk nekā pirms gada, norādīja VID. Tomēr vislielākā aktivitāte bija vērojama dienas pirmajā pusē, kad 38 000 lietotāju vienlaicīgi centās iesniegt deklarācijas EDS. Salīdzinot ar 2018. gadu, tas ir aptuveni četras reizes lielāks vienlaicīgi pieslēgušos lietotāju skaits.

VID atgādināja, ka 1. marts ir tikai deklarācijas iesniegšanas datuma sākums un pat tie iedzīvotāji, kuriem deklarācija par 2018. gadu jāiesniedz obligāti, to var izdarīt līdz pat 2019. gada 1. jūnijam ieskaitot.

» Kā atgūt pārmaksātos nodokļus? Šodien var sākt iesniegt gada ienākumu deklarācijas

Savukārt, tie iedzīvotāji, kuri vēlas tikai atgūt pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par ārstniecību, izglītību u.c. attaisnotajiem izdevumiem, deklarāciju par 2018. gadu var iesniegt visa 2019. gada laikā, kā arī vēl divus ar pusi gadus pēc tam, proti, līdz pat 2022. gada 16. jūnijam.

Plašāka informācija un pamācības, kā iesniegt gada ienākumu deklarāciju, pieejamas VID tīmekļvietnē "www.vid.gov.lv" sadaļā "Gada ienākumu deklarācija 2018".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu