Zināms, kuri pēc EP vēlēšanām varētu ieņemt Amerika un Ušakova vietu RD (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nils Ušakovs un Andris Ameriks
Nils Ušakovs un Andris Ameriks Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Ja bijušais Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) un domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) tiks ievēlēti Eiropas Parlamentā (EP), viņu vietas varētu ieņemt bijušie domnieki Vita Jermoloviča (GKR) un Ivans Ivanovs (S), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā pieejamā informācija.

2017. gada pašvaldību vēlēšanu rezultāti liecina, ka nākamie uz domnieku amatiem rindā ir Jermoloviča un Ivanovs, jo trīs "aiz strīpas" palikušie saraksta pārstāvji domē jau strādā un amatus ieņēmuši jau tad, kad, piemēram, kāds no partijas devies strādāt uz Saeimu.

Gan Jermoloviča, gan Ivanovs domē strādāja iepriekšējā sasaukumā. Patlaban Jermoloviča ir valdes priekšsēdētāja pašvaldības nodibinājumā "Rīgas Tūrisma attīstības birojs", valdes locekle partijā GKR un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrībā, kā arī padomes priekšsēdētāja AS "Rīgas Starptautiskā autoosta". 2002. gadā viņa Latvijas Universitātē ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu vadībzinātnē.

Savukārt Ivanovs ieņem autoostas priekšsēdētāja vietnieka amatu. Pēc izglītības Ivanovs ir inženieris-mehāniķis.

» Politologs: Ušakova un Amerika kandidēšana uz EP atgādina patvēruma meklējumus

Kā ziņots, partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija un partijas "Gods kalpot Rīgai" valde šonedēļ oficiāli nolēma aicināt iekļaut "Saskaņas" EP vēlēšanu sarakstā Ušakovu un Ameriku, savukārt ceturtdien "Saskaņa" valdes sēdē apstiprināja, ka tās saraksta līderi EP vēlēšanās būs Ušakovs, Ameriks un Saeimas deputāts Boriss Cilevičs (S).

Ja Ušakovs un Ameriks tiks ievēlēti EP, viņiem tiks nodrošināta līdzīga imunitāte kā Saeimas deputātiem.

EP vēlēšanas gaidāmas 25. maijā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu