Kašmirā apšaudē uz robežas nogalināti četri cilvēki, tostarp divi Pakistānas karavīri (1)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Intensīvā apšaudē, kas Kašmirā notikusi uz Indijas un Pakistānas robežas, dzīvību zaudējuši vismaz četri cilvēki, arī divi Pakistānas karavīri, sestdien pavēstīja Pakistānas armija.

Indijas armijas raidītie šāviņi Kašmirā laupījuši dzīvību diviem karavīriem, teikts armijas preses dienesta paziņojumā.

Šonedēļ saasinoties attiecībām Indijas un Pakistānas starpā, vairākkārt ticis ziņots par pamiera pārkāpumiem, raisot bažas, ka krīze var pāraugt pilnmēroga karā.

Pakistānas armija trešdien paziņoja, ka savā gaisa telpā virs tās kontrolētās Kašmiras daļas notriekusi divas Indijas gaisa spēku lidmašīnas.

Indija savukārt pavēstījusi, ka tā trešdien notriekusi Pakistānas iznīcinātāju, kas nogāzies Pakistānas robežas pusē, un zaudējusi vienu savu lidmašīnu.

Indija apgalvo, ka tās uzlidojumos nogalināti 350 kaujinieki, bet Pakistāna skaidro, ka Indijas reaktīvās lidmašīnas apšaudījušas kalnus un nevienu nav nogalinājušas.

Indija skaidro, ka uzlidojums bijis vērsts pret Pakistānā bāzēto kaujinieku grupējumu, kas uzņēmies atbildību par 14. februāra teroraktu Kašmiras Indijas daļā, kurā tika nogalināti vairāk nekā 40 Indijas paramilitāro formējumu karavīru.

Kopš Indija un Pakistāna 1947 .gadā ieguva neatkarību no Lielbritānijas, Kašmira ir sadalīta starp abām valstīm, taču tās abas pretendē uz pilnīgu suverenitāti pār visu reģionu.

Kopš 1989. gada pret Indijas spēkiem reģionā cīnās aptuveni desmit separātistu grupējumi, kas vēlas panākt teritorijas neatkarību vai apvienošanos ar Pakistānu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu