RTU/"Robežsardzes" volejbolisti zaudē cīņā par Baltijas meistarlīgas bronzu

Papildināts
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
RTU/"Robežsardze" volejbolisti
RTU/"Robežsardze" volejbolisti Foto: RTU/"Robežsardze"/Facebook

Latvijas vīriešu volejbola komanda RTU/"Robežsardze" sestdien Igaunijas pilsētā Tartu zaudēja cīņā par bronzas medaļām Baltijas "Credit24" meistarlīgā.

Rīdzinieki finālčetrinieka spēlē par trešo vietu ar rezultātu 0-3 (23:25, 25:27, 21:25) zaudēja Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla vadītajai "Parnu", kuru pārstāv Toms Švans un Atvars Ozoliņš.

Šī bija principiāla cīņa ne tikai starp komandām, bet arī treneriem, jo RTU/"Robežsardzi" vada ilggadējais Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde, kuru aizpērn amatā nomainīja tieši Kēls.

Regulārajā turnīrā RTU/"Robežsardze" bija trešā, kamēr "Paarnu" ieņēma ceturto pozīciju.

Savukārt vēlāk finālā mājiniece Tartu "BigBank" ar rezultātu 3-2 (21:25, 25:22, 25:19, 19:25, 19:17) spraigā cīņā uzvarēja pagājušās sezonas čempionus "Saaremaa", ko pārstāv latvietis Artis Caics.

Latvietis finālā guva trīs punktus, bet noslēgumā viņš tika atzīts par finālturnīra labāko cēlāju.

Jau ziņots, ka pusfinālā RTU/"Robežsardze" ar 1-3 (32:34, 19:25, 25:20, 22:25) piekāpās "Saaremaa" volejbolistiem, bet "Parnu" ar 0-3 (19:25, 22:25, 21:25) atzina Tartu "BigBank" pārākumu.

Šī Latvijas vienība bija vienīgā pusprofesionālā komanda finālčetriniekā. Tāpēc daļai volejbolistu bija jāatprasās no darba un mācībām, bet uz Tartu tā devās ceturtdienas vakarā.

RTU/"Robežsardze" klubs Baltijas līgas pusfinālā jeb finālčetriniekā iekļuva pirmo reizi kopš 2014.gada, kad tam izdevās gūt bronzu.

Ceturtdaļfinālā RTU/"Robežsardze" sērijā līdz divām uzvarām ar 2-1 pieveica "Rakvere" vienību, kamēr "Saaremaa" ar tādu pašu rezultātu pārspēja Latvijas čempionus Jēkabpils "Lūši". Savukārt "Parnu" ar 2-0 uzvarēja seškārtējos līgas čempionus Tallinas "Selver", kamēr Tartu "BigBank" arī divos mačos pieveica Tallinas "TalTech".

Pārējās Latvijas komandas "Daugavpils Universitāte", "Limbaži"/MSĢ un "Biolars"/"Jelgava" izslēgšanas turnīram šosezon nekvalificējās.

Iepriekšējā sezonā par Baltijas līgas čempioni kļuva Igaunijas vienība "Saaremaa", bet Jēkabpils "Lūši" pirmo reizi kluba vēsturē ieguva bronzu, pēc tam kļūstot arī par Latvijas čempioniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu