"Veselības nozarē ietaupīt nav iespējams!" Viņķele sola cīnīties par papildus naudu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Veselības ministre Ilze Viņķele.
Veselības ministre Ilze Viņķele. Foto: Ieva Makare/LETA

Veselības aprūpes nozarē ietaupīt nav iespējams, tāpēc veselības ministre Ilze Viņķele (AP) sola cīnīties par papildu finansējumu, liecina ministres paustais intervijā aģentūrai LETA.

Viņķele norādīja, ka viens no iepriekšējās veselības ministres Andas Čakšas (ZZS) panākumiem ir finansējuma trūkuma veselības aprūpē aktualizēšana.

Arī Viņkele atzīst, ka finansējuma nozarē ir maz, tāpēc arī viņa noteikti cīnīšoties par finansējuma palielināšanu nozarei.

Tāpat Viņķele uzsvēra, ka Veselības ministrija (VM) neģenerē naudu, un tāpēc šis ir valdības kopīgs uzdevums. Tikmēr VM pienākums ir gādāt par to, lai katrs eiro tiek izlietots iespējami efektīvākā veidā, nodrošinot tēriņu caurskatāmību.

Viņķele gan pārliecināta, ka ar nozarei pieejamo finansējumu noteikti var rīkoties efektīvāk.

Viens no darbiem, kas lielā mērā saistīts ar veselības aprūpei pieejamo finansējumu, ir veselības aprūpes pakalpojumu tarifu pārskatīšana atbilstoši pakalpojumu reālajām izmaksām. Arī valdības deklarācijā minēts, ka viens no darbiem ir pakalpojumu tarifu pielāgošana reālajām izmaksām.

Viņķele sacīja, ka Nacionālais veselības dienests jau ķēries pie darba, pārskatot tarifus, un dienestā esot arī noteikta sistēma, pēc kuras tiek prioritizēti tie tarifi, kuru pārrēķinu veic vispirms.

Jaunā ministre ir pārliecināta viest skaidrību un pārrēķināt tarifus, lai tie atbilstu reālajām izmaksām, lai tie segtu pašizmaksu un ļautu arī ārstniecības iestādēm attīstīties.

"Tas ir jādara, lai mēs precīzi zinātu, cik ļoti pietrūkst finansējuma veselības aprūpei, un lai mēs zinātu šī deficīta struktūru līdz pat pēdējai izmaksu pozīcijai," uzsvēra Viņķele.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu