EP vēlēšanās "Progresīvie" iestāsies par "stiprāku, sociālāku un zaļāku Eiropu" (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "Progresīvie" forums, kurā politiskais spēks iepazīstina ar savu Eiropas Parlamenta vēlēšanu programmu "Vairāk Eiropas!".
Partijas "Progresīvie" forums, kurā politiskais spēks iepazīstina ar savu Eiropas Parlamenta vēlēšanu programmu "Vairāk Eiropas!". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Partija "Progresīvie" šodien, 2. martā, apstiprināja programmu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kurā paredz iestāties par "stiprāku, sociālāku un zaļāku Eiropu".

"Eiropa nozīmē brīvību, mieru, solidaritāti un likuma varu. Tā būs stipra tikai Eiropas nāciju kopdarbā. Eiropas idejai kaitē bezatbildīgs nacionālisms, tuvredzīgs populisms un tāda ekonomiskā politika, kas vairo nevienlīdzību un apdraud planētas nākotni," akcentēts partijas programmā.

"Progresīvo" ieskatā ES ir jākļūst demokrātiskākai, pieejamākai un neatkarīgākai no populistiem un noziedzīgām interesēm dalībvalstīs.

Tai ir jānostiprina sava rīcībspēja gan globālā līmenī, gan ES iekšienē.

Partija apņēmusies sadarboties ar Eiropas sociāldemokrātiskajiem un zaļajiem spēkiem, kas kopīgi iestājas par cilvēku vajadzībām atsaucīgu ekonomikas un nodarbinātības politiku, stabilu sociālā atbalsta sistēmu un ilgtspējīgu, zaļu saimniekošanu.

Politiskais spēks sola atbalstīt ES demokratizāciju un ciešāku federalizāciju, konstitūcijas pieņemšanu un Eiropas Parlamenta nozīmes palielināšanu.

"Iestāsimies par cilvēktiesībām un pamatbrīvībām, dzimumu līdztiesību, vienotām pieejamības prasībām cilvēkiem ar invaliditāti, LGBT+ kopienas tiesībām, etnisko grupu aizsardzību un ekonomisko vienlīdzību," teikts pieņemtajā programmā.

Partija apņēmusies ierobežot destruktīvu nodokļu konkurenci ES iekšienē un ārzonu izmantošanu nodokļu izkrāpšanai, kā arī plāno rosināt izveidot kopēju Eiropas Kriminālizmeklēšanas biroju un Krimināltiesu, lai atklātu pārrobežu noziegumus un mazinātu korupciju dalībvalstīs.

Sociālākas Eiropas nodrošināšanai politiskais spēks iestāsies par lielāku atbalstu darbam un darbavietām, sociālajai drošībai un izglītībai.

Partija aicinās Eiropas līmenī investēt valsts un pašvaldību mājokļu programmās, kā arī stiprināt sociālo garantiju aizsardzību ES iekšējās migrācijas gadījumā.

Politiskais spēks arī atbalstīs medicīniskās marihuānas legalizāciju.

Zaļākas Eiropas panākšanai "Progresīvie" sola darīt visu, lai novērstu klimata pārmaiņas, rosinot plašāku atbalstu jaunai enerģijas sistēmai. Partija apņēmusies atbalstīt Eiropas līmeņa nodokli oglekļa dioksīdam un nepieļaut publisko līdzekļu tērēšanu fosilajai infrastruktūrai.

Politiskais spēks arī savā programmā sīkāk apskatījis, kā sniegs lielāku atbalstu dabai, dzīvniekiem, cilvēkiem draudzīgai lauksaimniecībai, atkritumu apjoma samazināšanai un videi draudzīgākam transportam.

Kā ziņots, "Progresīvo" līderi EP vēlēšanās būs cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas "Sustento" vadītāja Gunta Anča un "Progresīvo" priekšsēdētājs Roberts Putnis.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu