Vācija neatņems pilsonību sagūstītajiem "Islāma valsts" kaujiniekiem (1)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas valdība piektdien, 1. martā, lika saprast, ka tā nemēģinās atņemt pilsonību tiem džihādistu grupējuma "Islāma valsts" kaujiniekiem dubultpilsoņiem, kas pašlaik ir sagūstīti Sīrijā.

Vācijā valdošā Kristīgo demokrātu savienība (CDU) pirmdien mudināja pieņemt jaunu likumu par Vācijas pilsonības atņemšanu tiem "Islāma valsts" kaujiniekiem, kam ir arī citas valsts pilsonība.

Vācijas valdība piektdien lika saprast, ka šāda likuma pieņemšana tiek apsvērta, bet tam nebūs atpakaļejoša spēka attiecībā uz kaujiniekiem, kas pašlaik ir sagūstīti.

ASV prezidents Donalds Tramps ir pieprasījis Eiropas valstīm uzņemt atpakaļ un tiesāt vairāk nekā 800 Sīrijā sagūstītos "Islāma valsts" kaujiniekus, brīdinot, ka pretējā gadījumā Savienotās Valstis būšot spiestas tos atbrīvot.

» Tramps lūdz Eiropas valstis uzņemt vairāk nekā 800 Sīrijā sagūstītos "Islāma valsts" kaujiniekus

Daudzas valstis nepiekrīt šai prasībai. Lielbritānija jau ir sākusi atņemt savu pilsonību dubultpilsoņiem saskaņā ar pastāvošajiem likumiem.

Tikai aptuveni trešajai daļai Vācijas pilsoņu, kuri devās uz Tuvajiem Austrumiem, lai pievienotos "Islāma valstij", ir dubultā pilsonība. Tiem, kuriem ir tikai Vācijas pilsonība, tiks atļauts atgriezties Vācijā atbilstoši valsts konstitūcijai.

Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers un tieslietu ministre Katarīna Bārlija ir piekrituši, ka sarunas par likumprojektu Vācijas pilsonības atņemšanai kaujiniekiem ir drīz jāpabeidz. Kristīgie demokrāti ir kritizējuši Bārliju par to, ka tā nav agrāk nākusi klajā ar šādu likumprojektu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu