Norvēģijas policija: nav pierādījumu, ka nolaupītā multimiljonāra sieva būtu dzīva

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anna Elizabete Falkevika Hagena
Anna Elizabete Falkevika Hagena Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien, 28. februārī, Norvēģijas policija paziņojusi, ka aizvien vairāk satraucas par multimiljonāra sievas dzīvību, kura pazuda pirms četriem mēnešiem un varētu būt nolaupīta ar mērķi izspiest naudu, vēsta medijs "The Local". 

Anna-Elizabete Falkevika Hāgena, kura precējusies ar nekustamo īpašumu un enerģētikas magnātu, pazudusi kopš pagājušā gada 31. oktobra. 

"Jelkādu pierādījumu trūkums, kas liecinātu, ka viņa aizvien ir dzīva, protams, policiju satrauc," galvenais izmeklētājs Tomijs Broske pastāstīja preses konferencē.

"Pilnīgi saprotams, ka tagad vairāk nekā jebkad policija pieļauj iespēju, ka Anna-Elizabete Hāgena varētu vairs nebūt dzīva," viņš atklāja.

Janvāra sākumā policija vēstīja, ka izmeklētāji pazudušās sievietes mājā Oslo tuvumā atrada zīmīti ar izpirkuma prasību, kurā arī izteikti "nopietni draudi".

Iespējamie nolaupītāji pieprasa deviņus miljonus eiro lielu izpirkuma maksu, kas nododama īpaši grūti izsekojamā kriptovalūtā "Monero", vēsta laikraksts "Verdens Gang".

Hāgenas mājā atstātā zīmīte bija rakstīta sliktā norvēģu valodā un tajā arī brīdināts, ka sieviete mirs, ja tiks informēta policija.

Policija iepriekš aicinājusi ģimeni nolaupītājiem neko nemaksāt.

Izmeklētājiem izdevies sazināties ar nolaupītājiem tiešsaistē, bet nav gūti pierādījumi tam, ka iespējamie nolaupītāji tiešām sievieti tur gūstā un ka viņa aizvien ir dzīva.

Nolaupītās sievietes vīra, Toma Hāgena, rocība tiek lēsta 174 miljonu eiro apmērā, vēsta žurnāls "Kapital".

Laulātais pāris sasniedzis 60 gadu vecumu.

Līdz šim policija no sabiedrības saņēmusi 1500 norādes, bet neviena nav patiešām palīdzējusi.

Bagātajā Skandināvijas valstī, kur ir zems noziedzības līmenis, cilvēku nolaupīšana ir retums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu