Daugaviņš: Hokejā izslēgšanas turnīrs - tas ir karš

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Kaspars Daugaviņš netur ļaunu prātu uz pretinieku, kura dēļ viņš guva savainojumu, intervijā "Championat.com" pastāstījis Latvijas hokejists.

Daugaviņš traumu guva sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē, kurā Maskavas "Spartak" ar rezultātu 2:5 piekāpās Sanktpēterburgas SKA hokejistiem.

Krievijas mediji sestdien vakarā pēc mača vēstīja, ka Latvijas hokejistam ir lauztas ribas, kā arī traumēta plauša.

Tikmēr pats Daugaviņš intervijā "Championat.com" teica, ka šobrīd nevar komentēt, kādu savainojumu guvis.

"Biju pie samaņas, vienkārši nezināju, kas noticis. Bija liels stress. Nav patīkami, ka tevi no spēles aizved uz slimnīcu," portāls citē Daugaviņa teikto.

Daugaviņš traumu guva otrās trešdaļas izskaņā, kad viņš, būdams brīvs, saņēma teicamu piespēli un bija lieliskā pozīcijā, lai gūtu vārtus. Latvietis metās apspēlēt SKA vārtsargu Igoru Šestjorkinu, kurš uzbrucēja ceļā nolika savu nūju, bet Daugaviņš paklupa un lielā ātrumā ar labo plecu ielidoja apmalē.

Bija redzams, ka spēlētājam sāpes bija ļoti lielas, bet pēc tam piesteidzās medicīniskais personās, latvietim laukumu spējot pamest vien uz nestuvēm.

Šestjorkins par šādu izgājienu dabūja 5+20 minūšu sodu, viņam tādējādi tiekot noraidītam līdz spēles beigām.

"Uz Šestjorkinu neturu ļaunu prātu. Tas ir hokejs, mums jābūt gataviem. Nedomāju, ka viņš to darīja speciāli. Es centos gūt vārtus, bet viņš - glābt komandu," atzīmēja Daugaviņš.

"Spartak" klubs svētdien no rīta paziņoja, ka Daugaviņš nakti pavadījis slimnīcā, veselības stāvokli raksturojot kā apmierinošu.

Arī svētdien hokejists paliks ārstu uzraudzībā, bet pirmdien viņu varētu izlaist no slimnīcas, ja veselības stāvoklis būs uzlabojies.

Ārsti arī pauduši cerību, ka nebūs jāveic operācija. "Spartak" paziņojumā gan netiek norādīts, kādas traumas Daugaviņš ir guvis.

Tāpat Daugaviņš atklāja, ja veselības stāvoklis atļaus, viņš pirmdien dosies skatīties klātienē sērijas ceturto spēli.

"Ar savu komandu esmu līdz galam, mēs visi esam vienā laivā. Zinām savu mērķi. Vajag revanšēties SKA par zaudējumu. Izslēgšanas turnīrs - tas ir karš," pauda Daugaviņš.

Patlaban 30 gadus vecais Daugaviņš šosezon KHL regulārajā čempionātā 58 mačos guva 13 vārtus un veica 23 rezultatīvas piespēles. Ar 36 punktiem viņš pamatturnīrā bija "Spartak" komandas otrs rezultatīvākais spēlētājs, par vienu punktu atpaliekot no Aleksandra Hohlačova.

Gagarina kausa izcīņā, kur "Spartak" patlaban Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā atrodas 2-1 vadībā pret SKA, Daugaviņš aizvadījis 2 spēles un atzīmējies ar 1 rezultatīvu piespēli.

Daugaviņš pērn rokas operācijas dēļ nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā.

Karjeras laikā Latvijas izlases rindās Daugaviņš aizvadījis 97 spēles, guvis 29 vārtus un veicis 28 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu