Rosina Saeimas komisiju sēžu audio ierakstus publicēt internetā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
13.Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko
13.Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko Foto: Edijs Pālens/LETA

Deputātes Jūlija Stepaņenko un Inese Voika (AP) grozījumiem Saeimas Kārtības rullī ir iesniegušas katra savus priekšlikumus, kas paredz Saeimas komisiju sēžu audio ierakstu publicēšanu internetā.

Stepaņenko rosina atklāto komisijas sēžu audioierakstus ievietot Saeimas tīmekļa vietnē publiskai pieejai ne vēlāk kā nākamajā dienā pēc komisijas sēdes.

Politiķe atsaucas uz iepriekšējā, 12. Saeimas sasaukumā, notikušajām diskusijām un uz 12. Saeimas deputāta Ivara Brīvera ierosinājumu - nodrošināt publisku pieejamību atklāto komisijas sēžu ierakstiem.

Stepaņenko norāda, ka šāda iniciatīva vairos uzticību Saeimas darbam, kā arī nodrošinās deputātu informētību par citās parlamenta komisijās apspriestajiem jautājumiem.

Līdzīgu priekšlikumu iesniegusi Voika, kura rosina likumā noteikt, ka komisiju sēdes ieraksts audio formātā tiek publicēts komisijas mājaslapā internetā ne vēlāk kā 24 stundu laikā pēc sēdes.

Pamatojot šo un vairākus citus iesniegtos rosinājumus, deputāte norāda, ka to mērķis ir padarīt komisiju darbu caurspīdīgāku un palielināt plašākas sabiedrības pieeju attiecīgajai informācijai.

Stepaņenko un Voika iesniegusi arī vairākus citus priekšlikumus parlamenta komisiju darba atklātības veicināšanai.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu