Pēc, iespējams, reibumā izraisītās avārijas amatu pamet Jelgavas prokurore Masļakova (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Amatu pametusi Jelgavas prokurore Ludmila Masļakova, kura pagājušajā nedēļā, iespējams, būdama alkohola reibumā, izraisījusi negadījumu, noskaidroja aģentūra LETA.

Divu automašīnu sadursme, ko, neievērojot distanci, izraisījusi Masļakova, notikusi 26. februārī Lielās un Dambja ielas krustojumā Jelgavā. 1959. gadā dzimusī sieviete vadījusi automašīnu "Toyota Corolla" un ietriekusies priekšā braucošā "Opel Astra".

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece aģentūrai LETA skaidroja, ka alkohola koncentrācijas pārbaude pēc negadījuma ir ierasta prakse, taču viņa neslēpa, ka bijušas aizdomas, ka vadītāja pie stūres bija sēdusies alkohola reibumā. Taču sieviete gan notikuma vietā, gan arī slimnīcā atteikusies veikt alkohola koncentrācijas pārbaudi.

Policijas pārstāve neslēpa, ka avāriju izraisījusi prokuratūras darbiniece. Arī Masļakovas amatpersonas deklarācija liecina, ka viņas īpašumā ir 2007.gada izlaiduma "Toyota Corolla".

Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska aģentūrai LETA apliecināja, ka 26.februārī prokurore uzrakstīja atlūgumu un ar 27.februāri ir atbrīvota no amata pienākumu pildīšanas.

To apliecināja arī Jelgavas prokuratūras virsprokurore Vida Kravcova. Viņa klāstīja, ka Masļakova labi pildījusi amata pienākumus, bijusi ilggadīgā prokuratūras darbiniece. Kravcova ar bijušo kolēģi situāciju neesot pārrunājusi, tāpat nezinot, vai tiešām prokurore vadījusi transportlīdzekli, būdama reibumā, jo alkohola koncentrācijas pārbaudi veikt neizdevās.

Lai gan sākotnēji informāciju par notikušo policija nosūtījusi Ģenerālprokuratūrai, kurai būtu jāvērtē prokurores atbildība, tagad lietai jānonāk atpakaļ policijā, jo prokurores savas darba gaitas noslēgusi.

Līdz ar atbildību par negadījuma izraisīšanu bijušajai prokurorei draud administratīvais arests, naudas sods un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu