Krievija izdevusi vienu no Lietuvā visvairāk meklētajiem noziedzniekiem

LETA/BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cietums; ilustratīvs attēls.
Cietums; ilustratīvs attēls. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Krievija pagājušajā nedēļā izdevusi Viļņai vienu no Lietuvā visvairāk meklētajiem noziedzniekiem - aizpērn aizturēto Aļģirdu Ģeležu, kurš savā valstī notiesāts par divu cilvēku slepkavību.

Lietuvas amatpersonām Ģeležus nodots netālu no Ķībartiem, pie Krievijas Kaļiņingradas apgabala robežas. No turienes viņš nogādāts uz Kauņas izmeklēšanas izolatoru un vēlāk pārvests uz Viļņas labošanas iestādi, kur izcietīs piespriesto sodu.

Kādreizējais Liberāldemokrātu partijas biedrs un Kalvarijas pašvaldības padomes loceklis Ģeležus Kaļiņingradas apgabalā tika aizturēts 2017. gada 30. oktobrī, bet kaimiņvalstī viņš jau bija paspējis iegūt bēgļa statusu, tomēr Krievija pēc Lietuvas iniciatīvas sāka pārskatīt jautājumu par viņa izdošanu.

Marijampoles apriņķa policija Ģeležu meklēja no 2012. gada nogales, kad viņam tika piespriests 14 gadu cietumsods par divu cilvēku slepkavību.

Ģeležus notiesāts par to, ka 1994. gada pavasarī nežēlīgi nogalinājis divus savas pilsētiņas iedzīvotājus, kuri it kā bija apzaguši viņa brāli. Gribēdams atgūt naudu, politiķis viņus spīdzinājis un vēlāk noslepkavojis. Viņu mirstīgās atliekas joprojām nav atrastas.

Ģeležus pilnvaras pašvaldības padomē tika apturētas 2006. gadā. Toreizējie liberāldemokrāti, tagadējā partija "Kārtība un taisnīgums", anulēja viņa kā partijas Kalvarijas nodaļas priekšsēdētāja un šīs partijas biedra pilnvaras.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu