No opija atkarīgi papagaiļi iznīcina Indijas zemnieku magoņu laukus (2)

Video
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ANI/Twitter

Opija audzētāji Indijā sākuši sūdzēties par papagaiļiem, kuri aiz savas narkotiku atkarības iznīcina viņu ražu, vēsta raidorganizācija BBC.

Lauksaimnieki Madhja Pradēšas pavalstī stāsta, ka papildus nepietiekamajiem nokrišņiem lielu ietekmi uz viņu ražu rada papagaiļi.

Viņi atklāj, ka mēģinājumi aizbiedēt putnus ar skaļruņiem bijuši nesekmīgi, un arī vietējās amatpersonas nav spējušas palīdzēt.

Viens audzētājs vārdā Nandkišors aizbaidīšanai izmantojis pat petardes.

Viņš pastāstīja, ka viens magones augs rada 20-25 gramus opija, taču "liels daudzums papagaiļu barojas ar šo augu 30-40 reizes dienā un daži pat aizlido ar veselām magoņu galviņām".

"Neviens mūsu problēmas neuzklausa. Kurš atmaksās zaudējumus?" viņš vaicāja.

Opija audzētāji papagaiļu dēļ var ciest lielus zaudējumus. Šo narkotiku viņi nodrošina medicīnas komersantiem un, lai nodarbotos ar šo biznesu, viņi saņēmuši licences.

Medijs "Asian News International" publicējis video, kurā redzams papagailis aizlidojam ar veselu magones galviņu.

Profesors Čundavats, opija speciālists Mandsoras Dārzkopības koledžā, Indijā, atklāja izdevumam "Daily Mail", ka opijs putniem sniedz tūlītēju enerģijas lādiņu - līdzīgi kā to dara tēja vai kafija cilvēkam. 

Līdzko putns izjutis šo efektu, tas ātri ieslīgt atkarībā, pastāstīja profesors.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu