Balvu novadā aizdomās par slepkavību aiztur trīs cilvēkus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mežs ziemā; ilustratīvs foto.
Mežs ziemā; ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova / LETA

Pagājušajā nedēļā aizdomās par slepkavību Balvu novadā aizturēta trīs cilvēku grupa, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Balvu novada Bērzkalnes pagastā mežā atrasts 1989. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - dažāda rakstura brūcēm ķermenī. Saistībā ar notikušo aizturētas trīs personas.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, visticamāk, kopīgi lietojot alkoholu, starp cietušo un iespējamo vainīgo personu grupu bija izcēlies konflikts, kas pārvērties kautiņā.

Konflikta laikā vīrietim nodarīti dažāda rakstura miesas bojājumi, tostarp, izmantojot auksto ieroci.

Divu personu darbības pašlaik tiek kvalificētas pēc Krimināllikuma 152. panta 2. daļas - nelikumīga brīvības atņemšana. Savukārt trešais aizturētais tiek turēts aizdomās par slepkavību. Ar tiesas lēmumu vienam no aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējiem - policijas uzraudzība.

Likumsargi turpina izmeklēšanu, tiek skaidrota aizturēto personu saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu un ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu soda ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt par prettiesisku darbību, atņemot personai iespēju brīvi noteikt savu atrašanās vietu, ja tas izdarīts cietušā dzīvībai vai veselībai bīstamā veidu, saistīts ar fizisku ciešanu nodarīšanu vai to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu