Ārstu biedrības vadītāja: Trūkstošo medicīnas personālu varētu piesaistīt no Ukrainas un Baltkrievijas (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Ārstu biedrības viceprezidente, ģimenes ārste Ilze Aizsilniece.
Latvijas Ārstu biedrības viceprezidente, ģimenes ārste Ilze Aizsilniece. Foto: Ieva Čīka/LETA

Neskatoties uz algu pielikumu, Latvijā joprojām ļoti trūkst medicīnas personāla, piemēram, māsu lielajās slimnīcās un mediķu brigāžu darbinieku, šorīt telekanālā LNT stāstīja Latvijas Ārstu biedrības vadītāja Ilze Aizsilniece.

Aizsilniece domā, ka problēmu varētu risināt, Latvijai piesaistot personālu no Ukrainas un Baltkrievijas, kas varētu ātri apgūt valodas pamatus un strādāt.

Ja mūsu medicīnas māsas aizbrauc uz Norvēģiju un Vāciju, tad mēs varam paskatīties uz savām kaimiņvalstīm, izteicās mediķe.

Runājot par problēmām medicīnas nozarē, Aizsilniece, kura ir ģimenes ārste, joprojām pauda neapmierinātību ar e-veselības sistēmu, kas esot vienkārši nestrādājoša sistēma, kuru jēdzīgāk būtu "aizklapēt" un tās vietā izstrādāt pavisam jaunu.

» Viņķele: E-veselībai kā "rūpju bērnam" apkope vajadzīga vairāk nekā jēdzīgai IT sistēmai

Mediķes vērtējumā, caurumu e-veselībā joprojām esot ļoti daudz, tāpēc bail esot pat iedomāties, kas notiks tad, ja e-veselībai centīsies pievienot arvien jaunas funkcijas.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu