Nokārtoja pēdējo kredītmaksājumu un dzīvoklis nodeg - ugunsnelaime liek evakuēt namu Iļģuciemā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ugunsgrēks; ilustratīvs foto.
Ugunsgrēks; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Svētdien, 3. martā, kādā daudzdzīvokļu namā Iļģuciemā izcēlās ugunsgrēks, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Krietni pēc pusnakts Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz Iļģuciemu, jo saņemta sūdzība par trokšņošanu kādā dzīvoklī. Policisti ieradās notikuma vietā un apsekoja norādīto daudzdzīvokļu namu.

Tad viņi sadzirdēja palīgā saucienus. Pavērsuši skatu augšup, viņi pamanīja no nama trešā stāva logiem nākam dūmus.

Ugunsdzēsējus kāds jau bija izsaucis un tie drīz ieradās. Vīri apgāja māju un no pagalma puses ieraudzīja kādu vīrieti, kurš, stāvēdams uz balkona, kliedza pēc palīdzības.

Tika uzsākta mājas iedzīvotāju evakuāciju. Kamēr policisti mājas iemītniekiem palīdzēja tikt ārā, ugunsdzēsēji pie mājas pieslēja kāpnes un iekļuva degošajā dzīvoklī. No mitekļa tika izglābts viens vīrietis, vēlāk telpās tika atrasts vēl viens cietušais.

Abi vīrieši bija tik stiprā alkohola reibumā, ka nevarēja pašu spēkiem paiet. Ugunsgrēks ticis apdzēsts. 

Mājas iedzīvotāji raidījumam "Degpunktā" atklāja, ka šai dzīvoklī kopā ar tēvu dzīvo kāds garīgi slims vīrietis. Viņš mēdzot iedzert, bet reibumā nevarot sevi kontrolēt.

"Viņš dzēra, dzēra, veda uz dzīvokli pudeles brāļus, piekāva savu tēvu," pastāstīja viena no kaimiņienēm.

"Viņš gulēja slimnīcā. Es toreiz prasīju tēvam, kas noticis? Tēvs skaidroja, ka dēls redzējis kaut kādus velniņus. [...] Viņš ilgi gulēja trako mājā. Viņu aizveda, kad viņš te izdemolēja visu dzīvokli. Ļoti ilgi viņš te nebija."

Vēl televīzijas raidījums no kaimiņiem dzirdēja, ka vīrieša tēvs pirms vairākiem gadiem nopirka dzīvokli kredītā un šomēnes nokārtoja pēdējo maksājumu.

Miteklis ir apdrošināts, bet, ja atklāsies, ka dzīvoklis dedzināts tīšām – apdrošināšanas kompānija izmaksu var atteikt.

"Jā, viņš traks uz visu galvu," pastāsta kāds radinieks. "Pirms ugunsgrēka tika izsaukta policija, viņu nesavāca. Bet viņu nekad neviens nesavāc."

Abi vīrieši - dēls un tēvs - atrodas slimnīcā, tikmēr policija skaidro ugunsgrēka izcelšanās iemeslu, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu