Par Latvijas vergturu grupējumu Lielbritānijā uzņemts dokumentāls seriāls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET kolāža

Lielbritānijā uzņemts dokumentālais seriāls par Lielbritānijas un Latvijas kopīgo policijas operāciju, kas beidzās ar vergturu grupējuma notiesāšanu uz vairākiem gadiem cietumā.

Dokumentālā seriāla "Catching a Criminal" otrā sezona vēstīs par pusotru gadu ilgušo sarežģīto izmeklēšanu, kas sākās ar vienu telefona zvanu, norāda Derbišīras policija.

Spraigajā reklāmas rullītī redzami kadri ar grupējuma grezno māju, kas spilgti kontrastē ar trūcīgajiem apstākļiem, kādos dzīvoja tā upuri.

Pilnās seriāla sērijas vēl nav iznākušas, taču iepriekšējā sezona publicēta Derbišīras policijas "YouTube" kanālā.

Kā iepriekš norādījusi Derbišīras policija, upuriem - mazaizsargātiem vīriešiem - tika solīts labs darbs Lielbritānijā, bet pēc ierašanās viņiem atņēma dokumentus, kā guļamvietu ierādīja netīru matraci, bet no Derbišīras grāfistes pārtikas ražotnēs nopelnītās algas atmeta vien dažas mārciņas. 

Viens no upuriem tiesā liecināja, ka noziedzīgā grupējuma dalībnieki viņam no paša sapelnītās algas nedēļā atmetuši nieka vienu līdz piecas sterliņu mārciņas (1,15 līdz 5,74 eiro), lai gan viņš zinājis, ka ir nopelnījis daudz vairāk.

Cits upuris sacīja, ka esot izjutis "kaunu un baidījies jautāt", kur paliek viņa nopelnītā nauda. 

Latvijā notikuša reida laikā grupējumam piederošā īpašumā tika atrasts vairāk nekā 60 gadus vecs vīrietis, kurš -16 grādu salā esot dzīvojis neapsildītā būdiņā. Arī viņš veica dažādus darbus, uz kā rēķina iedzīvojās grupējums.

Deviņiem šā grupējuma locekļiem tika piespriesti cietumsodi, no kuriem īsākais bija viens gads un divi mēneši, bet ilgākais - seši gadi.

Notingemas tiesā tika paziņots, ka šo grupējumu vadīja 54 gadus vecais Ainārs Pelcis, kas savas varas un turības dēļ bija iesaukts par "čigānu baronu".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu