Zībarts: Otrajā spēlē cīnīsimies un centīsimies parādīt savu labāko basketbolu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts (centrā) ar komandu
"TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts (centrā) ar komandu Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas čempionvienība sieviešu basketbolā "TTT Rīga" piektdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas ceturtdaļfināla otrajā spēlē cīnīsies un centīsies parādīt savu labāko basketbolu, uzsver rīdzinieču galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

"TTT Rīga" otrdien pirmajā spēlē viesos ar rezultātu 45:78 (6:18, 7:21, 16:16, 16:23) zaudēja pērnās sezonas čempionei Jekaterinburgas UGMK no Krievijas.

"Pirmo puslaiku mēs pilnībā zaudējām, bet otrajā spēlējām pietiekami labi un parādījām raksturu, kā jau tas bijis šajā sezonā. Uzskatu, ka mājās spēlēsim labāk. UGMK pēc grupu turnīra spēlēja ar labākajām Krievijas komandām, kamēr mums bija mači ar pavisam citu ātrumu," pēcspēles preses konferencē stāstīja Zībarts.

Ceturtdaļfinālā komandas sacentīsies sērijā līdz divām uzvarām. Ceturtdaļfināla otrais mačs būs piektdien Rīgā, bet, ja būs nepieciešams trešais duelis, tas notiks 13.martā.

"Izredzes ir vienmēr, otrā spēle nesāksies ar 45:78, bet ar 0:0. Cīnīsimies un centīsimies parādīt savu labāko basketbolu. Ja ar to pietiks uzvarai, tad ar prieku atgriezīsimies Jekaterinburgā," teica Latvijas komandas treneris.

Viņš arī uzsvēra to, cik nozīmīgs Latvijas izlases bāzes komandai ir Eirolīgas turnīrs.

"Mēs esam unikāla Eirolīgas komanda, jo spēlējam tikai ar divām ārzemniecēm, turklāt šodien spēlēja tikai viena no viņām. Mēs jau sezonas sākumā izvirzījām mērķi, lai vietējās spēlētājas gūtu vērtīgu pieredzi," atzīmēja Zībarts.

Tikmēr centra spēlētāja Aija Brumermane pauda, ka komanda varējusi nospēlēt labāk.

"Domāju, ka aizsardzībā nospēlējām labi, bet ir vēl lietas, kuras varam uzlabot. Zaudējām šo spēli uzbrukumā, kā arī piekāpāmies pretiniecēm cīņā zem groziem. Ja mājās spēlēsim gudrāk, varēsim viņām apgrūtināt spēli. Zinājām visas pretinieku spēlētājas, jo pret viņām esam cīnījušās izlašu līmenī," skaidroja Brumermane.

"TTT Rīga" basketbolistes B apakšgrupā 14 mačos izcīnīja astoņas uzvaras, kas deva ceturto vietu, bet Jekaterinburgas UGMK A apakšgrupā tika pie 14 panākumiem.

Jekaterinburgas UGMK basketbolistes ir četrkārtējas Eirolīgas čempiones. 2013.gadā šīs komandas sastāvā Eirolīgā triumfēja Anete Jēkabsone-Žogota.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu