VID vadītāja: Svarīgi nepieļaut nodokļu parādu pieaugumu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.
Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts ieņēmumu dienestam (VID) patlaban ir svarīgi nepieļaut nodokļu parādu pieaugumu, kā arī mēģināt atgūt vēl atgūstamos parādus, intervijā aģentūrai LETA sacīja VID  ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

Vaicāta, ko darīt ar apjomīgajiem nodokļu parādiem, kuri veido apmēram miljardu eiro, Jaunzeme norādīja, ka šī summa ir jādala trijās daļās.

"Miljardā ir arī tie parādi, kuru nomaksa ir pagarināta, un arī tie, kur ir ierosināti maksātnespējas procesi. Es kolēģus esmu lūgusi atzīmēt, ar kuriem maksātnespējas administratoriem sadarbība ir labāka, ar kuriem - nē.

Tad mēs varam doties uz Maksātnespējas kontroles dienestu un izrunāt, kā sadarbību uzlabot vēl. Turklāt kopš mēs uzņēmumiem piemērojam nodrošinājumus, situācija ir daudz labāka. Tāpat situācija ir ļoti uzlabojusies kopš maksātnespējas administratoru reformas. Procesi rit daudz ātrāk," stāstīja Jaunzeme.

Jautāta, vai bezcerīgie parādi nebūtu vienkārši jānoraksta, Jaunzeme norādīja, ka norakstīt var pagūt vienmēr.

VID vadītāja norādīja, ka 50% no parādiem nav segti ne ar kādu mantu un, visdrīzāk, tos piedzīt neizdosies, taču VID vispirms darbosies ar tiem parādiem, kurus var piedzīt. Tāpat galvenais uzdevums ir šo parādu pieaugumu neielaist tālāk.

"Ar šo uzdevumu sokas labāk. To mēs redzam kaut vai tādēļ, ka parāda apmērs samazinās, nevis aug. Arī uzņēmēji ar mums daudz ātrāk kontaktējas. Katru mēnesi parādnieku saraksts tiek aktualizēts, un ar to nekavējoties notiek darbs. Pirmkārt, netiek pieļauti tik gari nodokļu parādu veidošanās periodi, otrkārt, uzreiz tiek piemēroti nodrošinājumi," sacīja Jaunzeme.

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets 5. februārī VID ģenerāldirektores amatā apstiprināja Jaunzemi. VID vadītāja pilnvaru termiņš ir pieci gadi.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu