Lomažs: Mums jāmēģina likt "Pinar Karsiyaka" spēlēt pieci pret pieci

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rihards Lomažs
Rihards Lomažs Foto: FIBA (www.championsleague.basketball)

Latvijas čempionei "Ventspils" ir jāmēģina likt Turcijas klubam Izmiras "Pinar Karsiyaka" trešdien gaidāmajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa astotdaļfināla pirmajā spēlē spēlēt pieci pret pieci un neļaut skriet ātrajos uzbrukumos, uzskata viens no ventspilnieku līderiem Rihards Lomažs.

Pirmais mačs starp abām komandām notiks trešdien Ventspilī plkst.19, bet atbildes cīņa notiks pēc nedēļas Izmirā. Ceturtdaļfinālu sasniegs vienība, kas uzvarēs divu spēļu summā.

"Šobrīd ir bijusi neliela pauze no Eiropas turnīru spēlēm, bet mēs esam ritmā, jo ir bijušas vairākas cīņas "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā, kā arī bija neliela pauzīte no mačiem, kurā labi patrenējāmies. Komandas sastāvā ir notikušas arī nelielas pārmaiņas. Šovakar mums pretī nāks ļoti spēcīga komanda, un es domāju, ka esam gatavi," Ventspils klubs citē Lomaža teikto. "Turcijas vienības spēcīgākās puses ir centra spēlētājs ar labiem ārējiem spēlētājiem, kuri ir guvuši pieredzi ULEB Eirolīgas spēlēs. Tas arī būs mūsu galvenais uzdevums jeb spēles plāns apturēt šos spēlētājus. Noteikti mums jāaptur viņu ātrā spēle un jāmēģina likt viņiem spēlēt pieci pret pieci. Tā kā būs ātri jāatgriežas aizsardzībā un jāspēlē bez kļūdām."

"Ventspils" sastāvā vairs nav leģionāra Entonija Bīna, tomēr pēdējās nedēļās komandu papildinājuši latvieši Mārcis Vītols un talantīgais Dāvids Vīksne.

Lomažs arī uzsvēra, ka būtiski ir paturēt prātā, ka ir FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā ir divas spēles un būs vēl arī atbildes cīņa Izmirā 13.martā.

"Pagājušajā gadā mums tas nedaudz patraucēja turpināt turnīru - mēs pilnībā aizmirsām, ka mums ir arī otra spēle. Līdz ar to sanāca kā sanāca. Ceru, ka šovakar visi to turēsim prātā, ka ir vienalga, kāds iznākums - plusi vai mīnusi, bet ir vēl jāspēlē arī otra spēle Turcijā. Mēģināsim pēc iespējas labāk nospēlēt šovakar, tad visam vajadzētu būt kārtībā," uzskata Lomažs.

"Ventspils" nekvalificējās FIBA Čempionu līgas izslēgšanas turnīram, jo savā grupā palika sestajā vietā, tomēr tā ieguva iespēju sacensties pēc prestiža līmeni zemākā turnīra FIBA Eiropas kausa izslēgšanas sacensībās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu