Tēvs spēļu zālē, bērns uz ielas - Jūrmalā aiztur vīrieti, kurš pametis novārtā savu atvasi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Spēļu zāle; ilustratīvs foto.
Spēļu zāle; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien, 28. februārī, Jūrmalas pilsētas pašvaldības policisti saņēma informāciju no kāda iedzīvotāja par to, ka Jūrmalā uz ielas pie spēļu zāles viens pats stāv nepieskatīts bērns, vēsta Valsts Policijas "Facebook" lapā pieejamā informācija.

Ierodoties minētajā adresē, policisti sastapa mazo puisīti.

Kamēr viens no pašvaldības policistiem palika pie bērna, otrs devās iekšā spēļu zālē, kur noskaidrojās, ka bērna tēvs tobrīd spēlē azartspēles.

Vīrietis atsacījās nosaukt savus personas datus un paskaidrot notikušo, tā vietā izskrēja ārā pie bērna, paķēra viņu un mēģināja aizbēgt.

Pašvaldības policisti pielietoja speciālos līdzekļus un vīrieti aizturēja, taču viņš turpināja uzvesties agresīvi, ālēties un spļaudīties. Par notikušo tika paziņots Valsts policijai.

Notikuma vietā ieradās arī Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa policisti, kuri vīrieti ar bērnu iesēdināja policijas automašīnā un nogādāja iecirknī. Policisti noskaidroja vīrieša identitāti.

Izrādījās, ka piecus gadus vecais bērns pastāvīgi dzīvo pie mātes, bet pie tēva viesojas ik pa laikam, jo bērna vecāki ir šķīrušies. Ņemot vērā, ka mazais puika bija tīrs, veselīgs un pabarots, nebija nepieciešama mediķu iesaiste. Bērns tika nodots mātes aprūpē.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti uzsākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 173. panta pirmās daļas - par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Par šādu pārkāpumu vecākiem vai personām, kas viņus aizstāj, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro.

Tāpat uzsākta lietvedība par nepakļaušanos policijas darbinieka vai pašvaldības policijas darbinieka likumīgajam rīkojumam vai prasībai, kad viņi izpilda sabiedriskās kārtības sargāšanas vai dienesta pienākumus.

Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu līdz 280 eiro vai piemēro administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Iepriekš bērna tēvs nonācis policijas redzeslokā par administratīviem pārkāpumiem.

Par notikušo tiks paziņots arī bāriņtiesai un sociālajam dienestam.

Izsakām pateicību iedzīvotājai, kura, pamanot novārtā atstāto mazo puisēnu, nepalika vienaldzīga, bet gan tūlīt sazinājās ar policiju. Aicinām arī citus pievērst uzmanību apkārt notiekošajam un, ja ir aizdomas, ka kāds bērns ir atstāts bez uzraudzības vai viņam draud citādas briesmas, par to nekavējoties ziņot policijai pa tālruņa numuru 110! Tikai ar visas sabiedrības iesaisti iespējams bērnus pasargāt un novērst iespējamo nelaimi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu