Futbola virslīgai šosezon būs jauna vizuālā indentitāte

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ivars Gailis, Kaspars Gorkšs un Maksims Krivuņecs
Ivars Gailis, Kaspars Gorkšs un Maksims Krivuņecs Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Latvijas futbola virslīgai šajā sezonā būs jauna vizuālā identitāte, trešdien preses konferencē atklāja biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" (LFV) valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs.

Jaunā virslīgas sezonas sāksies šajā nedēļas nogalē. Pirmssezonā starp LFV un Latvijas Futbola federāciju (LFF) notika asas diskusijas par to, kuram turpmāk uzticēt valsts spēcīgākās līgas rīkošanu.

"Paldies LFF, ka uzticēja rīkot šo čempionātu. Process bija grūts, taču vienojāmies, jo mums ir kopēji mērķi - attīstīt virslīgu. Gribu izteikt pateicību arī jaunajam ģenerālsponsoram - "Optibet". Ceru, ka šī būs aizraujoša sezona," pauda Krivuņecs.

"Izstrādājām jaunu zīmolu, kas ir moderna sporta mārketinga tendence. Mums palīdzēja viena no labākajām mārketinga aģentūrām - "BrandBox". Piedāvāsim līdzjutējiem plašāku informācijas klāstu - dažādi statistikas dati, piedāvāsim arī "fantasy" līgu, kur varēs iegūt balvu. Tāpat būs jauni spēļu protokoli. Spēles būs iespējams vērot arī mūsu mājaslapā, kā arī mēs turpinām sadarbību ar kanālu "Best4Sport TV". Šobrīd notiek pārrunas ar TV6 pārstāvjiem, lai rādītu 27 spēles ar paaugstinātu kvalitāti - 7-8 kamerām un studiju stadionā. Tiesa, šobrīd viss vēl ir procesā," stāstīja Krivuņecs.

Iepriekšējā sezonā valsts spēcīgākajā līgā spēlēja astoņas komandas, bet šogad to skaits audzis par vienu vienību. Paredzams, ka, sākot ar nākamo sezonu, komandu skaits tiks palielināts līdz desmit.

"Domāju, nākotnē virslīgā redzēsim desmit klubus, tas ir optimālais skaits," uzsvēra LFV izpilddirektors Ainārs Dakša.

"Virslīgas čempionāts mūs ir priecējis ar spraigām spēlēm un lielu intrigu. Novēlēšu to pasu arī šogad - lai komandām sezona ir spraiga un interesanta, lai dzimst jaunas futbola zvaigznes un čempioni," atzīmēja LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Iepriekšējā sezonā par valsts čempioni un kausa ieguvēju kļuva "Riga" komanda, kura šonedēļ palika bez galvenā trenera Luīša Pimentas.

"Iepriekšējais gads mums bija ļoti veiksmīgs - mērķi šogad tie paši, lai gan skaidrs, ka tas nebūs viegli. Aizvadījām divas treniņnometnes ārzemēs. Kā jau ar mūsu klubu tas mēdz notikt, pārmaiņas var notikt uzreiz, tā arī bijis šoreiz. Tas nav nekas jauns," teica Kristaps Blanks, kuram kopā ar Mihailu Koņevu būs uz laiku jāpārņem "Riga" vadības groži. "Koņevs ar komandu bija janvāra sākumā, bet pēc tam vairs nebija. Viņš tomēr labi pazīst komandu, pāris leģionāri gan noteikti viņam ir sveši, tomēr darīsim visu, lai viņam palīdzētu."

Tikmēr sudraba medaļas kā Latvijas čempionātā, tā valsts kausa izcīņā, guva "Ventspils" futbolisti.

"Cerams, kaut ko no pagājušās sezonas atkārtosim vai spersim soli uz priekšu. Komanda Spānijā atradās vairāk nekā mēnesi, ļoti labi pastrādājām un spēlējām ar spēcīgām komandām. Visi ir gatavi jaunajai sezonai, bet, cik gatava ir komanda, to parādīs tikai čempionāta sākums. Vēlamies cīnīties par čempiontitulu," pauda ventspilnieku stūrmanis Dejans Vukičevičs.

Pērn pirmo reizi kopvērtējuma trijniekā finišēja RFS futbolisti, kuri izcīnīja bronzas medaļas.

"Mēs esam jauns klubs, mūsu mērķis ir katru dienu pilnveidoties. Uzvaras un zaudējumi ir daļa no procesa, bet mūs vērtē pēc rezultātiem. Vēlamies būt augstāk nekā iepriekšējā sezonā. Domāju, mūsu sastāvs ir uzlabojies," atzīmēja RFS galvenais treneris Valds Dambrausks.

Tikmēr ceturto vietu un pēdējo ceļazīmi uz Eirokausiem izcīnīja "Liepāja".

"Aizvadījām produktīvu nometni, divreiz braucām uz Turciju. Esmu ļoti priecīgs ar sastāvu, ir vairāki jauni futbolisti. Viņiem pievienosies vairāki Latvijas jaunie futbolisti, kuri ir ne tikai Liepājas, bet arī Latvijas nākotne. Šis gads būs spraigs. Negaidu, ka spēles būs vieglas," pauda vēju pilsētas vienības vadītājs Gordons Jangs.

Turpretī ar piekto vietu samierinājās 2016. un 2017.gada čempione Jūrmalas "Spartaks", kas, kā ierasts, starpsezonā piedzīvojusi lielas pārmaiņas.

"Mums ir jauna komanda, kurā ir vietējie un ārzemju futbolisti. Vienu mēnesi bijām Turcijā, kur labi pastrādājām. Centīsimies sasniegt to labāko un pilnveidot spēlētājus. Katrā mačā centīsimies parādīt labāko sniegumu, bet pēc tam jau redzēsim, kurā vietā atradīsimies," teica "Spartaka" treneris Nuncio Dzavetjēri.

Savukārt pirmo sešinieku noslēdza "Jelgava", kas pirms jaunās sezonas neizceļas ar ambicioziem paziņojumiem.

"Sagatavošanās periodā visiem treneriem un spēlētājiem ir daudz darba un spēļu. Strādājām labi un smagi. Mums ir jauna komanda ar daudz jaunām sejām. Pagājis ļoti īss laiks kopš nometnes beigām. Pirmajos mačos redzēsim, kā citi spēlē, un tikai pēc pirmā apļa varēsim pateikt ko konkrētu. Bijām Lietuvā divās nometnēs. Tur bija ļoti labi apstākļi, nospēlējām dažas pārbaudes spēles. Kopumā noskaņojums labs. Man nepatīk skaļi lozungi. Protams, ir uzdevums no vadības, bet tas ir tikai normāli, bet vajag nedaudz pagaidīt. Ļoti grūti tagad pateikt, kur mēs būsim vai būs citi. Gribam parādīt, ka Jelgava ir ambicioza komanda," skaidroja Zemgales vienības stūrmanis Marians Pahars.

Tikmēr septīto vietu guva "Metta"/"Latvijas Universitāte", kas sesto gadu pēc kārtas piedalījās pārspēlēs par vietas saglabāšanu virslīgā.

"Cerams, turpināsim virzienu un nākamagd būs desmit komandas, čempionātam kļūstot vēl piesātinātākam. "Metta"/LU virslīgā spēlē no 2012.gada. Mēs ļoti ceram, ka pietuvosimies Eirokausiem un augstākiem mērķiem," teica vienības galvenais treneris Andris Riherts.

Virslīgā atgriešanos piedzīvojusi "Daugavpils" komanda, kas pērn triumfēja pirmās līgas turnīrā.

"Gaidām ļoti interesantu sezonu. Mūsu uzdevums ir saglabāt vietu virslīgā un dot iespēju jaunajiem futbolistiem. Jebkurš izbraukums būs grūts. Mums ir daudz jaunpienācēju," atklāja "Daugavpils" komandas galvenā trenera Viktora Moroza asistents Vladimirs Žavoronkovs.

Kā vienīgā komanda, kas nebija pārstāvēta trešdienas preses konferencē, bija "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola". Tiesa, videosveicienu no treniņnometnes ārzemēs bija atsūtījis Tamazs Pertija, kurš bez skaļiem paziņojumiem kļuvis par Vidzemes vienības galveno treneri.

Prieku par pievienošanos virslīgas atbalstītāju pulkam pauda "Optibet" zīmola vadītāja Baiba Petere.

"Vēlamies attīstīt sportu un sporta kultūru Latvijā. Gatavojoties sezonas atklāšanai, pārliecinājāmies, ka komunikācijā ar virslīgu viss noris ļoti labi. Ar pilnu sparu esam gatavi strādāt, lai veicinātu futbola attīstību. Finansējums ir atkarīgs no kopējā snieguma sezonas laikā - apmeklētības, reitingiem, aktivitātes sociālajos tīklos. Jo labāki rādītāji, jo lielāka summa," atklāja Petere.

Tikmēr par turnīra jauno vizuālo identitāti stāstīja "Brandbox" radošais direktors Ēriks Šulcs.

"Logo veidos V burts, kas nozīmē uzvaru, kā arī vairogs, futbolists un bumba. Logo attēlo kā futbolistu ar divām kājām un bumbu," teica Šulcs.

Šajā sezonā virslīgā spēlēs deviņas komandas - čempione "Riga", "Ventspils", RFS, "Liepāja", Jūrmalas "Spartaks", "Jelgava", "Metta"/LU, "Valmiera Glass"/ViA un "Daugavpils".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu