Slavenajam norvēģu distanču slēpotājam Klēbo atņemta autovadītāja apliecība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Slavenajam norvēģu distanču slēpotājam Juhanesam Klēbo uz deviņiem mēnešiem atņemta autovadītāja apliecība.

Pašlaik 22 gadus vecais sportists atzinies, ka pagājušajā gadā Norvēģijas pilsētā Tronhemā izraisījis avāriju, kā rezultātā viņa spēkrats ietriecies citā automašīnā, viegli ievainojot tā vadītāju. Cietušais auto bija apstājies pirms gājēju pārejas, tomēr pēc Klēbo ietriekšanās tas, inerces vadīts, uztriecies 12 gadus vecai meitenei, kura guva nelielas traumas.

Klēbo neesot ievērojis, ka priekšā esošā automašīna strauji bremzējusi, turklāt pat sportists tā vietā, lai bremzētu, nospiedis gāzes pedāli. Sportists braukšanas laikā neesot lietojis mobilo telefonu.

Tiesa piesprieda distanču slēpotājam 16 dienu nosacītu cietumsodu, uz deviņiem mēnešiem atņēma autovadītāja apliecību un lika samaksāt 10 000 kronu (1018 eiro) sodu. Nosacītais cietumsods būs spēkā divus gadus.

Klēbo šādiem soda mēriem neiebilda.

Nesen notikušajā pasaules čempionātā Klēbo izcīnīja trīs zelta medaļas, turklāt arī pērn Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš ieguva trīs zeltus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu