Karsuma un Daugaviņa pārstāvētā "Spartak" nonāk iedzinējos sērijā pret SKA

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Karsums
Mārtiņš Karsums Foto: LETA

Latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak" trešdien cieta zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla piektajā spēlē.

"Spartak" viesos ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:2) piekāpās Sanktpēterburgas SKA vienībai, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 2-3.

Mača rezultātu otrā perioda piektajā minūtē atklāja viesi, pēc pretuzbrukuma vienatnē pret vārtiem nonākot Antonam Zlobinam. Līdz pat trešā perioda devītajai minūtei "Spartak" bija vadībā, bet tad Maksims Karpovs ar metienu no tuvas distances realizēja vairākumu un panāca 1:1.

Turklāt, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas četras minūtes, vairākumā precīzi meta arī Dāvids Rundblads, kurš panāca 2:1 un otro spēli pēc kārtas guva uzvaras vārtus.

Karsums šajā mačā uz ledus pavadīja 17 minūtes un 59 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un uzvarēja trīs no četriem iemetieniem.

Tikmēr Daugaviņš sestdien guva savainojumu, kā dēļ sērija pret SKA viņam, visticamāk, ir beigusies.

Karsums Gagarina kausa izcīņā piecās spēlēs guvis divus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles, bet regulārajā čempionātā viņam 56 mačos bija deviņi vārti un 15 rezultatīvas piespēles.

"Spartak" sērijā bija vadībā ar 2-0, bet tagad cietusi trīs zaudējumus pēc kārtas. Sērijas sestā spēle notiks piektdien Maskavā.

Savukārt Austrumu konferences ceturtdaļfinālā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kur treneru kolektīvā strādā Sandis Ozoliņš, viesos ar 1:3 (0:2, 0:1, 1:0) piekāpās Astanas "Baris" vienībai, sērijā nonākot iedzinējos ar 2-3.

Gagarina kausa otro kārtu sasniegusi Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard", kā arī Maskavas CSKA un Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejisti.

Tikmēr uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 3-2 uzvar vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit", Jaroslavļas "Lokomotiv" ar tādu pašu rezultātu uzvar "Soči" hokejistus, bet Ufas "Salavat Julajev" arī ar 3-2 uzveic Magņitogorskas "Metallurg".

Gagarina kausa izcīņu piekto gadu pēc kārtas nesasniedza Latvijas komanda Rīgas "Dinamo".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu