"VEF Rīga" basketbolisti apvienotā čempionāta mačā droši uzvar "Ogri"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artūrs Ausējs
Artūrs Ausējs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pašmāju vicečempione "VEF Rīga" trešdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 90:75 (24:23, 21:20, 24:13, 21:19) pārspēja "Ogri".

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar 22 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un desmit izprovocētiem pārkāpumiem bija Stīvens Zeks, 17 punktus guva Glens Kouzijs, 15 punkti bija Artim Atem, 11 punkti Artūram Ausējam, bet ar astoņiem punktiem un desmit bumbām zem groziem atzīmējās Džabrils Durems.

Pēc savainojuma izdziedēšanas laukumā atgriezās Andrejs Gražulis, kurš guva deviņus punktus, bet komandas jaunieguvums Verners Kohs nospēlēja nepilnas četras minūtes.

Tikmēr laukuma saimniekiem pa 13 punktiem guva Edgars Lasenbergs un Rihards Zēbergs, bet 11 punkti bija Kristapam Dārgajam.

"VEF Rīga" bija vadībā teju visu pirmo puslaiku, bet laukuma saimnieki spēles otrās daļas sākumā panāca neizšķirtu 45:45.

Tiesa, turpinājumā rīdziniekiem ar vairākiem izrāvieniem panāca 13 punktu pārsvaru, bet ceturtajā ceturksnī ieguva jau 15 punktu handikapu. Lai gan ogrēnieši viesu pārsvaru sadzēsa uz pusi, tomēr "VEF Rīga" noturējās drošā vadībā un uzvarēja ar rezultātu 90:75.

"VEF Rīga" vienībai, ņemot vērā mačus arī VTB Vienotajā līgā, ir desmit uzvaru sērija. Turpretī neveiksmīgu nogriezni aizvada "Ogre", kas zaudējusi piecās no sešām pēdējām spēlēm, kā rezultātā apdraudēt tās vieta pirmajā četriniekā.

Abas komandas iepriekšējā tikšanās reizē aizspēlējās līdz otrajam pagarinājumam, "VEF Rīga" komandai uzvarot ar 111:108.

Vēl trešdien divu Latvijas komandu duelī "Jūrmala"/"Betsafe" savā laukumā ar rezultātu 81:69 (18:16, 17:22, 20:24, 26:7) uzveica "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību.

Jūrmalniekiem 20 punktus guva Uģis Pinete, 14 punkti bija Kristapam Medisam, bet pa 13 punktiem bija Jurijam Aleksejevam un Karlam Montgomerijam, kurš izcīnīja arī 13 bumbas zem groziem.

Viesiem 21 punktu iemeta Jānis Kaufmanis, 12 punktus guva Klāvs Dubults, bet 11 - Jānis Engers.

Jūrmalnieki pēdējos septiņos mačos izcīnījuši trīs uzvaras, kamēr valmieriešiem šādā griezumā ir tikai viens panākums. Abu komandu šosezon pirmajā savstarpējā spēlē pārāki ar 103:77 bija "Jūrmala"/"Betsafe" basketbolisti.

Citā mačā "Liepāja" viesos ar 102:80 (19:28, 29:12, 25:20, 29:20) guva virsroku pār "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandu.

Liepājniekiem teju "triple-double" savāca Džastins Džonsons, kurš guva 31 punktu, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un veica astoņas rezultatīvas piespēles. Vēl viesiem 25 punktus guva Andražs Kavašs, bet pa 12 punktiem bija Tairīsam Rouvam un Arnim Atem.

Laukuma saimniekiem starp rezultatīvākajiem bija Kristaps Miglinieks, kurš iemeta 17 punktus.

Liepājnieki šogad uzvarējuši tikai divās no desmit cīņām. Abu komandu iepriekšējā mačā pārāki ar 85:76 bija vēju pilsētas basketbolisti.

Vēl šodien Igaunijas čempione Tallinas "Kalev"/"Cramo" savā laukumā ar 88:77 (28:14, 29:19, 23:23, 17:21) uzveica Pērnavas "Sadam" vienību.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 24 uzvarām 25 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 24 uzvarām 26 spēlēs seko "VEF Rīga", trešā ar 21 uzvaru 23 dueļos ir Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet ceturtā ar 15 panākumiem 25 cīņās ir "Ogre".

Aiz pirmā četrinieka ar 14 panākumiem 23 mačos ir Tallinas "TalTech", sestajā pozīcijā ar 12 uzvarām 23 cīņās ir "Tartu Universitāte", bet tālāk ar 13 uzvarām 26 mačos ir "Jūrmala"/"Betsafe", aiz kuras ar 15 panākumiem 25 cīņās ir Raplas "Avis Utilitas".

Pirmo desmitnieku ar desmit uzvarām 24 mačos noslēdz Pērnavas "Sadam" un Tallinas "Kalev"/TLU. Septiņas uzvaras 23 mačos guvusi "Latvijas Universitāte", bet septiņi panākumi 25 cīņās ir "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienībai.

Pa sešiem panākumiem 24 dueļos ir "Liepājas" un "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandām, bet tabulu ar divām uzvarām 26 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces, kuras 5. un 6.aprīlī sacentīsies Tallinas "Kalev"/"Cramo" mājvietā "Saku Surhall". Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu