Pūce pieļauj, ka pēc trim nedēļām varētu atstādināt Ušakovu (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) sāktais Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) darbības likumības izvērtējums varētu noslēgties pēc trīs nedēļām, un, ja atklāsies, ka galvaspilsētas mērs ir pārkāpis likumu un tas radījis būtiskas sekas, tad viņš bez kavēšanās tiks atstādināts no amata, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Ministrs uzsvēra, ka, pārbaudot Ušakova darbības likumību, ļoti stingri ievēro procedūru, jo vēsture rāda, ka, precīzi neievērojot normatīvajos aktos noteikto kārtību, tiesa var atcelt pārbaudes rezultātā pieņemtos lēmumus.

Pūce uzsvēra, ka VARAM sāktā pārbaude pilnīgi noteikti nav politiska, jo visu to organizē un praktiski veic ministrijas ierēdņi, kas esot politiski neitrālas personas. "Nekādā gadījumā šis process nav bijis politisks, un es arī neplānoju to kā politisku lēmumu. Bet es esmu pilnīgi pārliecināts, ka es rīkošos likuma robežās, un, ja likums būs pārkāpts, tad attiecīgās amatpersonas tiks sodītas," solīja Pūce.

Vaicāts, kad sāktā pārbaude varētu beigties, viņš atbildēja, ka tas varētu notikt aptuveni pēc trīs nedēļām.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu