"Izurba caurumu bankomātā, iepludināja gāzi un uzspridzināja." Trīs personas tiesās par naudas zādzības mēģinājumu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore šī gada februāra beigās tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības sauktas trīs personas par naudas slepenu nolaupīšanas jeb zādzības mēģinājumu no bankomāta, izmantojot spridzināšanu, informē Latvijas Republikas Prokuratūras pārstāve Laura Majevska.

 

Kā norādīts lēmumā, 2015. gada beigās četras personas vienojās izdarīt zādzību lielā apmērā no kādas bankas bankomāta seifa, atverot to ar spridzināšanas paņēmienu. Iepriekš viņi iegādājās urbjus, saspiestu ūdeņradi un skābekli, kurus bija iespējams izmantot kā sprādzienbīstamu maisījumu sprādziena izraisīšanai.

2015. gada decembrī visi četri ieradās pie bankomāta, kas atrodas lielveikalā Stūrmaņu ielā, Rīgā. Divas no personām palika vērot apkārtni, savukārt pārējie divi devās lielveikala virzienā, ar urbi izurba caurumu veikala loga stiklā un tādā veidā piekļuva tur esošajam bankomātam. Bankomātā tobrīd bija 30 860 eiro.

Pēc tam apsūdzētie izurba caurumu bankomāta seifa sienā un iepludināja bankomātā sprādzienbīstamu gāzi, izraisot eksploziju.

Sprādziena rezultātā bankomāta seifs neatvērās, turklāt iedarbojās signalizācija, un apsūdzētie no nozieguma vietas aizbēga.

Ar šādām savām noziedzīgām darbībām, apsūdzētie izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 15. panta ceturtajā daļā un 175. panta ceturtajā daļā un 185. panta otrajā daļā. Pret vienu personu kriminālprocess izbeigts, jo tā ir mirusi.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu