"airBaltic" šogad sāks tiešos lidojumus no Rīgas uz pieciem jauniem galamērķiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" 2019. gada vasaras sezonā piedāvās piecus jaunus tiešos lidojumus no Rīgas uz Dublinu, Štutgarti, Ļvovu, Kosu un Menorku, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Alise Briede.

"airBaltic" vasaras sezona sāksies 31. martā un piedāvās iespēju pasažieriem izvēlēties no vairāk nekā 300 galamērķiem, kuros būs iespējams nokļūt ar vienu pārsēšanos, pateicoties sadarbībai ar "airBaltic" partneru aviokompānijām.

Lidsabiedrība marta beigās sāks lidojumus no Rīgas uz Dublinu Īrijā, Štutgarti Vācijā un Ļvovu Ukrainā. Tāpat maijā "airBaltic" sāks arī regulāros lidojumus uz diviem atpūtas galamērķiem - Kosu Grieķijā un Menorku Spānijā. Savukārt 2019.gada vasaras sezonā "airBaltic" uzsāks lidojumus no Tallinas uz Malagu Spānijā, Briseli Beļģijā un Kopenhāgenu Dānijā.

"Vasaras sezonas lidojumu grafiks tiks sākts jau šajā mēnesī. Turpinot saņemt jaunas lidmašīnas, mēs varam vēl vairāk attīstīt mūsu maršrutu tīklu, apkalpot jaunus tiešos galamērķus, kā arī palielināt lidojumu skaitu populārākajos maršrutos.

Līdz šim populārākie jaunie galamērķi no Rīgas ir Štutgarte, Dublina un Kosas sala Grieķijā. Mūsu mērķis ir savienot Rīgu un Baltiju ar gandrīz jebkuru galamērķi pasaulē tikai ar vienu pārsēšanos," pauda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadājusi 4,1 miljonu pasažieru, kas ir par 17% vairāk nekā gadu iepriekš. "airBaltic" 2018. gadā veica 56 261 lidojumu, kas ir par 12% vairāk nekā 2017.gadā, bet vietu piepildījums lidmašīnās pērn bija 75%.

"airBaltic" koncerna kopējie ieņēmumi 2017.gadā bija 353,639 miljonu eiro apmērā, kas ir par 19,6% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 4,703 miljonus eiro.

"airBaltic" nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu