CVK priekšsēdētāja amatam varētu virzīt par vēlēšanu komunikāciju atbildīgo Kristīni Bērziņu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa piedalās preses konferencē, kurā informē par pašvaldību vēlēšanu sagatavošanu, balsošanas iespējām un kārtību, kādā tiks apkopoti un publiskoti vēlēšanu rezultāti.
Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa piedalās preses konferencē, kurā informē par pašvaldību vēlēšanu sagatavošanu, balsošanas iespējām un kārtību, kādā tiks apkopoti un publiskoti vēlēšanu rezultāti. Foto: Evija Trifanova/LETA

Koalīcija uz Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja amatu virza CVK Informācijas nodaļas vadītājas Kristīnes Bērziņas kandidatūru.

Koalīcijas pārstāvji parakstījuši iesniegumu par Bērziņas virzīšanu.

Bērziņa aģentūrai LETA apliecināja, ka pēc koalīcijas pārstāvju aicinājuma ir piekritusi kandidēt uz CVK priekšsēdētāja amatu.

CVK Informācijas nodaļas vadītāja norādīja, ka viņas pirmā prioritāte ir Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu kvalitātes nodrošināšana. Ņemot vērā, ka vēlēšanu sagatavošanas process ir tuvāk nobeiguma stadijai, kādam ar šo jomu nesaistītam būtu grūti pašlaik to pārņemt, norādīja CVK priekšsēdētāja amata kandidāte.

Amata pretendente vēlas īstenot arī vairākas iesāktās lietas, piemēram, tiešsaistes vēlētāju reģistrāciju Saeimas vēlēšanās attiecīgajā iecirknī, kur vēlētājs ieradies. Tas ļautu atteikties no spiedogiem pasē un nepieciešamības personas apliecību saņēmējiem izņemt vēlēšanu apliecības, skaidroja Bērziņa.

Viņa ir apņēmušies strādāt pie tā, lai ieceres īstenošanai parlaments veiktu nepieciešamos grozījumus normatīvajos aktos un piešķirtu nepieciešamo finansējumu.

Bērziņas prioritātes būtu arī atalgojuma paaugstināšana vēlēšanu komisiju darbiniekiem, ērtākas balsošanas nodrošināšanas tiem, kas izceļo īsi pirms vēlēšanām uz ārzemēm, lai viņi varētu atdot savu balsi depozītā pasta iecirknī. Tāpat iepriekšējai balsošanai jāparedz lielāks stundu skaits, nekā pašlaik, cita starpā norādīja CVK Informācijas nodaļas vadītāja.

Kā ziņots, līdz šodienai deputātiem jāpiesaka kandidatūras arī CVK priekšsēdētāja amatam.

Atsevišķas koalīcijas partijas ir paziņojušas, ka vēlas CVK ilggadējā vadītāja Arņa Cimdara nomaiņu, lai CVK "ieplūst jaunas asinis".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu