Tiesa piespriež mūža ieslodzījumu par pensionāres slepkavību (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ivars Soikāns/LETA

2019. gada 28. februārī Kurzemes apgabaltiesa apmierināja Ventspils prokuratūras prokurores protestu daļā par sodu, piespriežot personai mūža ieslodzījumu par pensionāres seksuālu izmantošanu un viņas nogalināšanu, informē Latvijas Republikas Prokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Lietā pieņemts saīsinātais spriedums un to vēl var pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Iepriekš Kurzemes rajona tiesa (Ventspilī) personai bija noteikusi galīgo sodu brīvības atņemšana 25 gadi un probācijas uzraudzība uz pieciem gadiem, taču prokurore iesniedza protestu daļā par sodu. Apgabaltiesa apmierināja protestu pilnībā, personai nosakot sodu mūža ieslodzījumu par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pēc Krimināllikuma 117. panta otrā punkta, kā arī nosakot mūža ieslodzījumu kā galīgo sodu.

Kā iepriekš ziņots, apsūdzētais 2017. gada martā kā sētnieks devās pie kāda dzīvokļa Ventspilī, kur nolūkā iegūt parakstu no mājas iedzīvotājas par kāpņu telpas iztīrīšanu, uzsāka sarunu ar pensionētu sievieti.

Apsūdzētais dzīvoklī uzbruka pensionārei un, izmantojot tās bezpalīdzības stāvokli, pielietoja seksuālu un fizisku vardarbību. Pēc tam viņš ar diviem naža dūrieniem nogalināja pensionāri.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka apsūdzētais 2016. gada decembrī uzbruka meitenei, bet savu noziedzīgo nodomu neīstenoja līdz galam.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts trīs sevišķi smagu noziegumu izdarīšanā pēc Krimināllikuma 117. panta otrā punkta, 160. panta otrās daļas, 15. panta ceturtās daļas un 159. panta trešās daļas, kā arī pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu