Policija Ziepniekkalnā no iereibušas mātes nošķir viņas pašas bērnus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas Pašvaldības policijas formas tērps. Ilustratīvs attēls.
Rīgas Pašvaldības policijas formas tērps. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Piektdien, 1. martā, Rīgas pašvaldības policija (RPP) saņēma informāciju par kādu konfliktu. Apstākļu noskaidrošanai uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā autopatruļa, vesta RPP "Facebook" lapā pieejamā informācija. 

Likumsargi, ierodoties pie norādītā dzīvokļa durvīm, brīdi uzkavējās, lai pārliecinātos par konfliktu.

Pat atrodoties kāpņu telpā bija dzirdams strīds starp vairākām personām. Tā laikā tika izkliegti dažādi rupji lamu vārdi, kā arī bija dzirdami vairāki būkšķi.

Kārtībsargi piezvanīja pie dzīvokļa durvīm. Tās atvēra kāds vīrietis, kurš paskaidroja, ka esot sastrīdējies ar draudzeni.

Ieejot mājoklī, pamanīti vēl trīs manāmi iereibuši cilvēki. Vīrietis un divas sievietes.

Dažas no personām tika atpazītas, jo iepriekš jau bija nonākušas policijas redzeslokā.

Uzreiz pēc policijas ierašanās dzīvokļa saimniece viesiem paziņoja, ka ballīte ir beigusies un visiem jādodas prom.

Ciemiņi dzīvokli pameta, pēc kā uzsākta saruna ar palikušo sievieti, kura bija acīmredzamā alkohola reibumā. Izjautājot viņu par alkohola lietošanu, sieviete atbildēja izvairīgi un nesakarīgi.

Mājoklī uzturējās arī viņas četri nepilngadīgie bērni, kas bija spiesti doties pie miera iereibušu pieaugušo konfliktu pavadībā.

Bērnu mātei veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā.

Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir 1,42 promiļu reibumā.

Pēdējā mēneša laikā par norādīto dzīvokli saņemtas vairākas sūdzības. Iedzīvotāji ziņojuši par trokšņošanu, konfliktiem, bērnu klaigāšanu un nepietiekamu bērnu aprūpi.

Pēdējā no izsaukumiem sieviete brīdināta par sekām, kas var iestāties, ja bērniem netiks nodrošināti attīstībai labvēlīgi apstākļi, taču šajā izsaukumā konstatēts, ka situācija tikai pasliktinājusies.

Ņemot vērā, ka sieviete acīmredzami nebija spējīga parūpēties par savām četrām atvasēm, pieņemts lēmums bērnus šķirt no ģimenes un nogādāt drošā vidē - krīzes centrā.

Par notikušo informēta Rīgas bāriņtiesa, Rīgas sociālais dienests un RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļa.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu