Aptauja: Francijā sabiedrība ir visdusmīgākā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Francija. Ilustratīvs attēls.
Francija. Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Salīdzinot sabiedrības noskaņojumu Francijā, Vācijā, Spānijā, Itālijā, Austrijā un Polijā, sabiedriskās domas aptaujā secināts, ka Francijā ir visdusmīgākie cilvēki.

Ceturtdien publiskotā aptauja liecina, ka 87% Francijas iedzīvotāju ir noskaņoti negatīvi, bet tālu neatpaliek arī Spānija, kur negatīvi noskaņoti 86% aptaujāto.

Polijā negatīvi noskaņoti ir 67% respondentu, Itālijā 63% un Vācijā 61%.

Francijā aptuveni 49% cilvēku ir dusmīgi, izjūt riebumu vai bailes, 39% vēlas radikālas pārmaiņas un 81% domā, ka sabiedrības elite ir noskaņota pret viņiem, liecina aptaujas rezultāti.

Pret istablišmentu vērsti noskaņojumi Francijā sevišķi pieņēmušies spēkā pēdējos mēnešos, kad valsti satricinājuši "dzelteno vestu" protesti.

Francijā arī ir proporcionāli visvairāk cilvēku, kas atbalsta valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES). Tā domā 17% aptaujāto.

Austrijā izstāšanos no ES atbalsta 13% respondentu, Vācijā 11% un Itālijā 8%.

Polijā un Spānijā aiziešanu no savienības atbalsta 7% aptaujāto.

Maijā gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās aptauja prognozē zaudējumus Eiropas Tautas partijai (EPP), sociāldemokrātiem un zaļajiem, bet labus panākumus eiroskeptiķiem un labējiem.

Aptauju veica Eiropas sabiedriskās domas pētniecības institūtu konsorcijs, kurā ietilpst Itālijas institūts SWG, Vācijas INSA, Francijas IFOP, Spānijas SIGMADOS un Polijas IBRiS.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu