Girgensonam rezultatīva piespēle NHL mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien veica rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda izbraukumā ar rezultātu 4:5 (0:2, 3:0, 1:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Čikāgas "Blackhawks".

Lai arī "Sabres" joprojām cer iekļūt Stenlija kausa izcīņā, šī komanda pašlaik cietusi trīs zaudējumus pēc kārtas un neveiksmes piedzīvojusi deviņos no pēdējiem 11 mačiem.

Girgensons ceturtdien laukumā pavadīja 14 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica, bet bloķēja vienu pretinieku raidījumu, uzvarēja 75% iemetienu un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Blackhawks" hokejisti pēc Dankana Kīta un Artjoma Aņisimova precīzajiem metieniem pirmajā trešdaļā izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr 24.minūtē Vladimīrs Sobotka vienu ripu atguva, šajā vārtu guvumā piedaloties arī Girgensonam. Pēc tam "Sabres" iemeta vēl divus vārtus un jau izvirzījās vadībā.

Līdz ar to noslēdzošo periodu viesi no Bufalo varēja sākt ar minimālu vadību, tomēr 45.minūtē Aņisimovs panāca 3:3, bet trīs minūtes vēlāk Kails Okposo vēlreiz vadībā izvirzīja "Sabres" hokejistus. Šoreiz "Blackhawks" neizšķirtu panāca ātri vien, jo tikai pēc 37 sekundēm vārtus guva Brendens Perlīni.

Pamatlaika turpinājumā vārti vairs netika gūti, turklāt komandas neizcēlās arī pagarinājumā, bet uzvaru pēcspēles metienos "Blackhawks" hokejistiem nodrošināja Patrika Keina un Aleksa Debrinkata precīzie "bullīši".

Girgensons šosezon 60 spēlēs guvis trīs vārtus un veicis 12 rezultatīvas piespēles, kā arī ticis pie negatīva lietderības koeficienta -11.

"Sabres" ar 69 punktiem 67 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas 11.vietā, no "play-off" zonas atpaliekot desmit punktus, kamēr "Blackhawks" ar 65 punktiem 67 cīņās Rietumu konferencē arī ir 12.pozīcijā.

Nākamo maču "Sabres" aizvadīs sestdien, kad izbraukumā tiksies ar Kolorādo "Avalanche".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu