Tiks dots starts jaunās futbola virslīgas sezonai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Šodien ar divām spēlēm Jelgavā un Daugavpilī tiks dots starts jaunajai "Optibet" Latvijas futbola virslīgas sezonai.

Vispirms plkst.13 "Jelgava" kluba sporta bāzes mākslīgajā laukumā uzņems iepriekšējās sezonas čempioni "Riga", bet divas stundas vēlāk "Daugavpils" stadionā "Celtnieks" spēkosies ar "Metta"/"Latvijas Universitāte" futbolistiem. 

Jelgavnieki pērn aizvadīja vienu no pieticīgākajām sezonām pēdējo gadu laikā, kamēr "Riga" triumfēja Latvijas čempionātā un kļuva par Latvijas kausa ieguvēju. "Jelgavu" arī šajā sezonā vadīs Marians Pahars, turpretī "Riga" nedēļu pirms turnīra sākuma palika bez galvenā trenera, jo negaidīti amatu pameta Luīšs Pimenta, kura pienākumus šobrīd pārņēmis Mihails Koņevs.

Zemgales komanda starpsezonā papildināja sastāvu ar tādiem Latvijā zināmiem futbolistiem kā Germans Māliņš, Renārs Rode, Dāvis Indrāns, Ņikita Ivanovs un Eduards Emsis. Komandas treneru kolektīvam pievienojās Aleksandrs Cauņa, kurš cer laukumā atgriezties arī spēlētāja statusā. Tāpat komandas sastāvā ir arī deviņi leģionāri.

Tikmēr "Riga" komandai no pašmāju futbolistiem pievienojušies uzbrucēji Artūrs Karašausks un Vladislavs Fjodorovs, vārtsargs Maksims Uvarenko, kā arī pussargi Ritvars Rugins un Aleksejs Višņakovs. No ārvalstu futbolistiem ievērības cienīgs CV ir franču uzbrucējam Kevinam Berigo, kurš Francijas augstākajā līgā aizvadījis 169 spēles.

No otra dueļa komandām "Daugavpils" pērn triumfēja "komanda.lv" pirmajā līgā, izcīnot ceļazīmi uz virslīgu, kamēr "Metta"/LU sesto gadu pēc kārtas piedalījās pārspēlēs, saglabājot vietu valsts spēcīgākajā līgā.

Daugavpils komandas sastāva lielāko daļu veido vietējie futbola audzēkņi, bet līdera loma būs jāuzņemas pieredzējušajam uzbrucējam Vugaram Askerovam. Vienības sastāvā ir arī divkārtējais Latvijas čempions Valērijs Afanasjevs, kā arī no RFS īrētie talanti Daniels Balodis un Maksims Toņiševs.

Savukārt "Metta"/LU starpsezonā zaudēja savus vadošos spēkus uzbrukumā Fjodorovu, Ivanovu un Emsi, bet saglabājusi tādus pieredzējušus futbolistus kā vārtsargs Dāvis Ošs, aizsargs Kirils Ševeļovs un pussargs Rendijs Šibass.

Svētdien notiks vēl divas pirmās kārtas spēles, kurās vicečempione "Ventspils" savā laukumā uzņems Jūrmalas "Spartaku", bet bronzas medaļas laureāte RFS mājās cīnīsies ar "Liepāju". Tā kā turnīrā ir nepāra komandu skaits, tad nākamnedēļ turnīrā iesaistīsies "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola".

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā kļuvis par vienu komandu vairāk, turnīrā startējot deviņām vienībām. Plānots, ka nākamajā sezonā virslīgas turnīrā spēlēs jau desmit komandas.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu