Malaizijas avioreiss MH370 - piecus gadus vēlāk lidmašīnas pazušana joprojām paliek mistērija (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Malaysian Airlines" lidmašīnas. Ilustratīvs attēls.
"Malaysian Airlines" lidmašīnas. Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

"Malaysia Airlines" lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014. gada 8. martā, un pat pēc apjomīgas izmeklēšanas lidmašīna nav atrasta un pazušanas cēlonis nav noskaidrots, vēsta "Business Insider".

Lidojums MH370, Boeing 777, atstāja Kualalumpuru, Malaiziju, 2014. gada 8. martā pulksten 12:41 pēc vietējā laika ar 239 cilvēkiem uz klāja.

Uz tā atradās vairāk nekā 150 ķīnieši, 38 malaizieši, septiņi indonēzieši, seši austrālieši, kā arī vairāki pasažieri no citām valstīm, tostarp Francijas un ASV. Uz kuģa klāja atradās 12 apkalpes locekļi.

Pēdējā saziņa no lidmašīnas kabīnes mazāk nekā stundu pēc pacelšanās: "Labvakar, Malaizijas trīs - septiņi - nulle." Pēc tam lidmašīna izbeidza saziņu ar sakaru torņiem.

Saskaņā ar militārā radara datiem, lidmašīna novirzījās no kursa divas stundas pēc pacelšanās.

Nezināmu iemeslu dēļ lidmašīna pēkšņi devās Malaizijas virzienā, pēc tam uz Indijas okeāna pusi. 

Nebija nekādu sūdzību par sliktiem laika apstākļiem vai ārkārtas situācijām.

Pazudušā lidaparāta meklēšana tika uzsākta nekavējoties, bet izmeklētājiem nebija idejas, kur sākt.

Komandas no Singapūras, Vjetnamas un Malaizijas uzsāka meklēšanu ūdeņos netālu no Vjetnamas - starp Kualalumpuru un Pekinu - apmēram 12 stundas pēc sakaru zaudēšanas ar lidmašīnu.

Avioreisa meklēšanā tika uzsākta plaša operācija. Tajā iesaistījās FIB un Interpola darbinieki, kā arī liels skaits kuģu un lidmašīnu. Meklētāji strādāja diennaktīm ilgi.

Izvēršoties meklēšanas apgabalam, tika iesaistītas 26 valstis. Nekas netika atrasts.

Jebkādi mēģinājumi pēdējo piecu gadu laikā atrast lidmašīnu, upurus vai gūt citu noderīgu informāciju beigušies ar neveiksmi.

Pēdējos meklēšanas darbus veica "Ocean Infinity" darba grupa, kas izmantoja dziļjūras kuģi, lai apskatītu lielas teritorijas Indijas okeāna dienvidos, tomēr atkal nekas netika atrasts.

Malaizijas valdība ir paziņojusi, ka neplāno uzsākt jaunus meklēšanas darbus.

Foto: Malaizijas avioreiss MH370

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu