Naudas balva Dukuram varētu sasniegt 28 458 eiro (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Izcīnot savu sesto pasaules čempiona titulu, Latvijas skeletona braucējs Martins Dukurs no valsts var saņemt līdz 28 458 eiro naudas balvu, paredz Ministru kabineta (MK) noteikumi.

Kārtība, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru, paredz, ka sportistiem olimpiskajos individuālajos sporta veidos par pasaules čempionātos iegūto pirmo vietu piešķir naudas balvu līdz 28 458 eiro.

Lai varētu pretendēt uz naudas balvas saņemšanu, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijai jāvēršas Izglītības un zinātnes ministrijā ar iesniegumu. Ministrijai izvērtējot iesniegumu, tas nonāk padomē, kura arī izstrādā priekšlikumu MK par naudas piešķiršanu.

Jau vēstīts, ka Latvijas skeletona braucējs Martins Dukurs piektdien Vistleras trasē Kanādā triumfēja pasaules čempionātā, izcīnot savu sesto titulu planētas meistarsacīkstēs, kamēr viņa brālis Tomass pēdējā braucienā izlaida no rokām bronzas medaļu un tika pie piektās vietas.

Tikmēr par pasaules vicečempionu kļuva krievs Ņikita Tregubovs, kamēr bronzas medaļa tika olimpiskajam čempionam Sunbinam Junam no Dienvidkorejas.

Martins Dukurs uzvarēja visos četros braucienos, labodams arī trases un starta rekordus.

Planētas titulētākais skeletonists Martins Dukurs par pasaules čempionu kronēts sešas reizes, tajā skaitā iepriekšējās meistarsacīkstēs, kas pirms diviem gadiem norisinājās Kēnigszē.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu